Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan-Putin Görüşmesi Hakkında Kremlin’den Açıklama

“Görüşmede İdlib çatışmasızlık bölgesindeki mevcut durum üzerine yeniden odaklanıldı. Vladimir Putin radikal grupların devam eden saldırgan eylemlerine dair ciddi kaygısını ifade etti”

Erdoğan-Putin Görüşmesi Hakkında Kremlin’den Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesiyle ilgili Kremlin’den açıklama geldi. Açıklamada, Erdoğan ve Putin’in görüşmede İdlib konusundaki temaslarını arttırma kararı aldıkları belirtildi.

Reuters’ın Rus RIA haber ajansına dayandırdığı habere göre, Kremlin, Erdoğan ve Putin’in görüşmede Libya krizini de ele aldıklarını bildirdi.

Tass haber ajansının İngilizce web sitesinde yer alan habere göre de, Kremlin basın ofisince yapılan açıklamada, Putin’in Erdoğan’a, Rusya’nın İdlib’de radikal grupların saldırgan eylemlerinden ciddi endişe duyduğunu aktardı.

Açıklamada, “Görüşmede İdlib çatışmasızlık bölgesindeki mevcut durum üzerine yeniden odaklanıldı. Vladimir Putin radikal grupların devam eden saldırgan eylemlerine dair ciddi kaygısını ifade etti” denildi.

Kremlin açıklamasında, “İki lider Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğüne koşulsuz bağlılık gösterilmesinin gerekliliğini vurguladı” ifadesi kullanıldı.

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada ise “Türkiye ve Rusya liderleri, İdlib’deki gerilimin azaltılması, ateşkesin sağlanması ve terör tehdidinin yok edilmesi için bakanlıklar arası ikili görüşmeleri yoğunlaştırma kararı aldı. Liderler ayrıca savunma bakanlıkları arasındaki temasların yoğun biçimde devam edeceğini de teyit etti” denildi.

RusEmbTurkey@RusEmbTurkey


    </div>
        <br />
    </div>




<br />
        </div>
 
    </div>
    <div class=

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER