Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan, G-20´de Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S400 sevkiyatına ilişkin, "Gözler bu işin sevkiyatıyla ilgili olan sürecin içerisinde de zaten bunda mutabakatımızda herhangi bir aksama söz konusu değil." dedi.

Erdoğan, G-20´de Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S400 sevkiyatına ilişkin, "Gözler bu işin sevkiyatıyla ilgili olan sürecin içerisinde de zaten bunda mutabakatımızda herhangi bir aksama söz konusu değil." dedi.

Erdoğan ile Putin´in arasındaki görüşmenin gündeminde ise Suriye, ikili ilişkiler ve enerji konuları olduğu bildirildi.

Görüşme öncesinde açıklama yapan Erdoğan, "Son dönemde ilişkilerimizde çok ciddi ivme yakaladık. İşbirliğinin S-400 mutabakatıyla ilerlediğini görüyoruz. S-400 sevkiyatında herhangi bir aksama söz konusu değil. Akkuyu Nükleer Santrali´nin ilk ünitesinin 2023´te devreye alınması bizim için çok önemli. Vize muafiyetinde istediğimiz noktada değiliz." dedi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, enerji işbirliğine de değinerek şu açıklamayı yaptı: "Tabii çok daha önemlisi Akkuyu Nükleer Güç Santrali´nin ilk ünitesinin 2023 yılında devreye alınması hedefini yakalayabilmemiz bizim için çok büyük önem arz ediyor. Ayrıca nükleer olmayan malzemelerin Türkiye piyasasından tedariki hususuna da önem atfediyoruz. 8. Üst düzeyli İstişari Konsey Toplantısında vardığımız mutabakatın neticesinde resmi pasaportlarla ilgili teknik çalışmaların başlatıldığını öğrendim. Bunun kısa süre içerisinde sonuçlandırılmasını da bekliyoruz. Bununla birlikte vize muafiyetinin sağlanması konusunda henüz istediğimiz noktada değiliz. Bunu hızlandırırsak çok çok daha memnun olacağız."

Görüşmede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, "6 milyon turist Türkiye´de 5 milyar dolar harcadı" şeklindeki ifadeleri kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi Putin´de Türkiye ile Rusya arasındaki enerji işbirliğinin önemine işaret ederek iki ülke arasında ciddi yatırımların olduğunu söyledi.

Konuya dair açıklamasında Putin, şu ifadelere yer verdi: "Her iki taraftan da yaklaşık 10 milyar dolar ciddi miktarda karşılıklı yatırımlar söz konusudur. Buna ilaveten 900 milyon avroluk bir ortak yatırım platformu üzerinde çalışmalar devam etmektedir."

Ayrıca turizm konusuna da değinen Rusya Devlet Başkanı Putin, ?Geçen sene 6 milyon Rus turist Türkiye´yi ziyaret etmiştir. Bu da rekor bir seviyeydi. Bizim turistler Türkiye´de oldukça fazla para harcamaktadır. Türk tarafının bundan geliri toplamda yaklaşık 5 milyar dolar olmuştur. Karşılıklı Rus-Türk Kültür ve Turizm Yılı devam etmektedir. Bu yılın yeni başarılara vesile olmasını diliyoruz. Bir kez daha sizi gördüğüme çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum? şeklindeki ifadeleri kullandı.



Anahtar Kelimeler: Erdoğan Putin görüştü

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER