Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ERBİL VE BAĞDAT'TAN 4 BAŞLIKTA MÜZAKERE

Bugün Irak’ın başkenti Bağdat’ı ziyaret edecek olan Kürdistan Bölgesi heyeti, 4 önemli konuyla ilgili müzakerelerde bulunacak.

ERBİL VE BAĞDAT

Bugün Irak’ın başkenti Bağdat’ı ziyaret edecek olan Kürdistan Bölgesi heyeti, 4 önemli konuyla ilgili müzakerelerde bulunacak.

K24’ün edindiği bilgiye göre bugün Erbil’den gidecek olan heyet; petrol, bütçe, borçlar ve gelecekteki ekonomi programıyla ilgili Iraklı yetkililerle görüşmelerde bulunacak.

Kürdistan Bölgesi heyetinde Ekonomi Bakanı Awat Şeyh Cenab, Bağdat’la İlişkilerden Sorumlu Bölge Bakanı Xalid Şiwani, Bakanlar Kurulu Divanı Başkanı Umed Sebah ve Bakanlar Kurulu Sekreteri Aman Rehim yer alacak.

Erbil yönetiminin, Bağdat’a petrolü teslimi konusundaki şartlara bağı olduğu ve Iraklı yetkililerin kabul etmesi durumunda bu konuda herhangi bir sorun çıkmayacağı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre taraflar arasında süren müzakerelerde önemli yol kattedildi ve yakın zamanda anlaşma sağlanması bekleniyor.

Öte yandan Irak Petrol Bakanı Samir el-Gadban, 2020 yılı bütçesine hazırlık çerçevesinde Kürdistan Bölgesi’yle varılan anlaşma doğrultusunda, Erbil yönetiminin günlük 250 bin varil petrolü Irak Milli Petrol Şirketi (SOMO) yoluyla sevk edileceğini söyledi.

Petrol dosyasında Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile iyi bir anlaşmaya vardıklarını kaydeden El-Gadban, önümüzdeki birkaç gün içerisinde Erbil’den bir heyetin Bağdat’a gideceğini ve 2020 bütçesi üzerine müzakerelerde bulunacağını açıkladı.



Anahtar Kelimeler: ERBİL BAĞDAT' BAŞLIKTA MÜZAKERE

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER