Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erbil ve Ankara’dan ilişkilerin geliştirilmesi vurgusu

Ankara’da bir araya gelen Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Erbil ile Ankara arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaptığı belirtildi.

Erbil ve Ankara’dan ilişkilerin geliştirilmesi vurgusu

K24 Türkçe'de konuya dair yayınlanan habere göre, Ankara’da bir araya gelen Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Erbil ile Ankara arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaptığı belirtildi.

Ankara’ya giden Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve beraberindeki heyet, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nın yaptığı açıklamada, görüşmede Kürdistan Bölgesi, Irak ve Türkiye ilişkilerinin ele alındığı belirtildi.

Görüşmede tarafların ekonomi ve ticaret başta olmak üzere ilişkilerin her alanda geliştirilmesine vurgu yaptığı ifade edildi.

Görüşmede ele alınan bir diğer konu da yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını ve bunun Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ekonomik faaliyetlere etkisiydi.

Mevlüt Çavuşoğlu, ülkesinin Covid-19’la mücadelede Kürdistan Bölgesi’ne yardım etmeye hazır olduğunu belirtti.

Görüşmede ayrıca Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü, terör tehdidi ve bölgenin genel durumuyla ilgli görüş alışverişind bulunuldu.

Neçirvan Barzani, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir gelecek.

Neçirvan Barzani’nin Anakara ziyareti, Bağdat’ta gerçekleştirilen görüşmelerin sonrasına denk geldi.

2 Eylül’de Bağdat’ta Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelen Neçirvan Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Başbakan Mustafa Kazimi ve Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi ile görüşmeler gerçekleştirmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER