Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ERBİL BAŞKONSOLOSU: KÜRTLERE KARŞI ATILMIŞ BİR ADIM DEĞİL

Başkonsolos Hakan Karaçay “Türkiye’nin atmış bu adım, Kürtlere karşı değil sadece ve sadece terör örgütüne, PKK ve onun Suriye uzantısı olan PYD ve YPG’ye karşıdır” dedi.

ERBİL BAŞKONSOLOSU: KÜRTLERE KARŞI ATILMIŞ BİR ADIM DEĞİL

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonunun Kürtlere karşı olmadığını belirterek, “Türkiye’nin atmış bu adım, Kürtlere karşı değil sadece ve sadece terör örgütüne, PKK ve onun Suriye uzantısı olan PYD ve YPG’ye karşıdır” dedi.

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, Erbil’de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Bizim terör örgütlerine karşı mücadele etme karalılığımız tamdır” diyen Hakan Karaçay, Türkiye’nin bugüne kadar uluslararası alanda bu çerçevede ortaya konulan tüm çabalara tam destek verdiğini belirtti.

Hakan Karaçay, Türkiye’nin 2017 yılındaki “Fırat Kalkanı Harekatı” ve 2018 yılındaki “Zeytin Dalı Harekatı” sonucunda “4 bin kilometrekareden daha büyük alan DEAŞ, PKK, PYD ve YPG terör örgütleirnden arındırıldı” dedi.

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonunun Kürtlere karşı olmadığını belirten Karaçay, “Türkiye’nin atmış bu adım, Kürtlere karşı değil sadece ve sadece terör örgütüne, PKK ve onun Suriye uzantısı olan PYD ve YPG’ye karşıdır. Bunun aksini iddia edenlerin iyi niyetli olmadığını düşünüyoruz ve bunlara da itibar edilmemesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Karaçay, “PKK, PYD, YPG tehdidine yönelik beklenti ve hassasiyetlerimiz, bugüne kadar Fırat’ın doğusunda askeri ve sivil mevcudiyeti bulunan tüm ilgili müttefik ülkeler nezdinde, her düzeyde defaatle dile getirilmiştir. Tüm temaslarımızda uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkımızı gerektiğinde kullanmakta tereddüt etmeyeceğimiz vurgulanmıştır” şeklinde konuştu.

Sosyal medyada paylaşılan bazı haber ve fotoğrafların gerçeği yansıtmadığını belirten Karaçay, “Yalan ve kışkırtıcı haberlere fırsat tanınmamasını rica ediyoruz” dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER