Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erbakan Hoca’nın ABD’yi ziyaretinde yaşadıkları yıllar sonra ortaya çıktı

Sırpların Bosnak Müslümanlarına yönelik baskılarının artarak devam ettiği bir dönemde Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Abdullah Gül ve Malezya’dan Abdul Hadi Avang’ın da arasında olduğu bir heyet, Amerika’ya diplomasi seferine çıktı.

Erbakan Hoca’nın ABD’yi ziyaretinde yaşadıkları yıllar sonra ortaya çıktı

Sırpların Bosnak Müslümanlarına yönelik baskılarının artarak devam ettiği bir dönemde Prof. Dr. Necmettin Erbakan,  Abdullah Gül ve Malezya’dan Abdul Hadi Avang’ın da arasında olduğu bir heyet, Amerika’ya diplomasi seferine çıktı.

Muslimport'un aktardığına göre; ziyareti Malezya İslam Partisi (PAS) lideri Abdul Hadi Avang ilk kez sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğrafla birlikte anlattı. Avang, ‘‘Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız ve parlamentodaki İslami Siyasi Parti Miletvekilleri ile 1990 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne gerçekleştirdiğimiz seyahatte çekildiğimiz bu fotoğraf bana eşsiz bir seyahat deneyimini hatırlatıyor.’’ dedi.

Avang ziyaretin amacına ve yapılan görüşmelere de yer verdi. Avang, ‘‘Ziyaretimizin amacı Bosna-Hersek'teki krizi çözmekti. Bu maksatla Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Butros Gali ve Amerikan Kongresi Senatörleri ve ABD Büyükelçiliği üyeleri ile bir toplantı yaptık.’’ ifadelerini kullandı.

‘Amerika’da Düşmanca Muamele Gördük, Erbakan Güçlü Olmamız Gerektiğini Hatırlattı’

Abdul Hadi Avang İslam ülkelerinden toplanarak giden heyetlerinin ziyaret sırasında düşmanca karşılandığını söyledi. Avang, ‘‘Bu toplantılar ve ziyaretin tamamında çok düşmanca bir muamele gördük. Ancak Öğretmenimiz Erbakan bize her fırsatta, düşmanla başa çıkmak için sabırlı ve güçlü olmamız gerektiğini hatırlattı.’’ dedi.

Ghali’nin İslam âlemini yıkmak için çalıştığını söyleyen rahmetli Başbakan Necmettin Erbakan, BM'nin eski Genel Sekreterini şöyle anlamıştı:

‘‘BM eski Genel Sekreteri Mısırlı Diplomat Boutros Ghali’nin Kıbrıs’taki mücadelesi bunun örneğiydi. Babası Osmanlı’yı yıkmak ve parçalamak için çalıştığı gibi; kendisi de Türkiye’yi ve İslâm âlemini parçalamak için çalışmıştı.’’ (Davam, Necmettin Erbakan, MGV Yy. Sh. 167)

‘‘Hocamızdan Zorluklarla Mücadelede Kararlılığı Öğrendik’’

Malezya İslam Partisi lideri Avang, Erbakan’ın kararlı bilgeliğine duyduğu hayranlığı da dile de getirdi. Avang, ‘‘Biz bu süreçte hocamızdan zorluklarla mücadele ederken istikrarlı ve güçlü olmak için hem gençliğin ruhuna ve dinamizmine hem de yaşlılığın kararlı bilgeliğine ihtiyaç duyulduğunu öğrendik. Allah, Erbakan'a rahmet etsin ve sevdiklerinin arasına kabul etsin. (29 Ekim 1926 - 27 Şubat 2011)’’ sözleriyle paylaşımını tamamladı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz