Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ENKS: FIRAT´IN DOĞUSU İÇİN YENİ PLANLAR VAR

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Kamiran Haco, Fırat´ın doğusu için uluslararası güçlerin yeni planlarının olduğu söyledi.

ENKS: FIRAT´IN DOĞUSU İÇİN YENİ PLANLAR VAR

K24´e konuşan Kamiran Haco, uluslararası güçlerin, Fırat´ın doğusunda Demokratik Birlik Partisi´ni (PYD) zayıflatmak istediğini, ENKS´nin de içerisinde olacağı bölgedeki diğer güçlerle yeni planlar oluşturmak istediğini söyledi.

Haco, ?Bu planın gerçekleşmesi durumunda bizim de elimiz güçlenecek. Çünkü ENKS Suriye toprakları üzerinde bir öneme sahip ve ENKS´siz de Suriye´de hiçbir sorun çözülemez? dedi.

ENKS ve Suriye muhalefetinin Rusya´daki temaslarını değerlendiren Haco, Moskova ziyaretinin sadece Kürtlerin sorunlarını çözmek için olmadığını, Suriye genelinde var olan sorunları görüşmek için yapıldığını söyledi.

Haco şunları dile getirdi:

?Rusya, ABD´nin Fırat´ın doğusunda bir devlet kurmak istediğini söylüyor. Biz ENSK olarak Rusya´ya ?ABD ile aranızda Kürtlerin sorunlarını kriz haline getirmeyin´ dedik. Ne ABD Suriye´de bir Kürt devletini kurmak istiyor ne de Rusya Suriye´yi bir bütün olarak görmeli. Çünkü Suriye şu an parçalanmış durumda. Biz ENKS olarak Suriye´de federal sistem olmasını istiyoruz. Bize göre Suriye için federasyon en uygun çözümdür. ?

Batı Kürdistan (Rojava) ve Fırat´ın doğusunda bulunan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile ABD askerileri arasındaki görüşmelere ilişkin olarak Haco, Fırat´ın doğusundaki ittifakın tamamen DAİŞ´e karşı verilen mücadele amaçlı olduğunu söyledi.

Türkiye´nin Fırat´ın doğusu ile ilgili müdahale açıklamalarına ilişkin ise Haco, ?ABD izin vermeden Türkiye´nin Fırat´ın doğusuna geçmesi imkansız. Ayrıca ben Rojava´da yeni bir savaşın çıkacağını sanmıyorum. Çünkü ABD Suriye´de siyasi çözüm arayışındadır? değerlendirmesinde bulundu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER