Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Enflasyon arttı, emekçinin ücreti de artmalı

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, yaklaşan 5´inci dönem toplu sözleşme sürecini değerlendirdi?

Enflasyon arttı, emekçinin ücreti de artmalı

Gazetelerin ve televizyonların Ankara temsilcileri ile bir araya gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlileri için yaklaşan 5´inci Dönem Toplu Sözleşme süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sürecin en çok merak konusu olan zam talebi ile ilgili Yalçın, ?Bütçesinin açık vermesini istemeyen ekonomi yönetimi, kamu görevlilerinin bütçesinin açık vermemesi için de gerekeni ortaya koymalıdır? diye konuştu.

Türkiye´nin en büyük konfederasyonu olan Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Yalçın, düzenlenen toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MART´IN SONU EMEKÇİLER İÇİN KARAKIŞA DÖNDÜ

31 Mart yerel seçimleri sonrası yönetimi değişen belediyelerde kendilerine ve Hak-İş´e üye işçilere yönelik istifa baskısı ve işten çıkarmaların günden güne arttığına dikkat çeken Yalçın, ?Mart´ın sonu emekçiler için karakışa döndü. Hak-İş´ten 17 bine yakın istifa yaşandı. Bizde de bu sayı 7 bini buldu. Belediyelerde yaşanan bu durum kabul edilebilir değil. Seçim öncesi süslü laflar kullanıp, seçim sonrası ise zulme neden olmak hiçbir siyasi partiye yakışmıyor? dedi. 

TEKLİF HAZIRLIKLARIMIZDA SONA YAKLAŞTIK

Ağustos ayında kamu görevlileri için başlayacak olan 5´inci Dönem Toplu Sözleşme maratonu ile ilgili konfederasyon olarak teklif hazırlıklarında sona geldiklerini ancak bu süreçte yaşanan bazı sorunlar olduğunu da ifade eden Yalçın, şunları söyledi: ?Hem masadan hem yasadan kaynaklı sorunlarımız var. Sözleşmenin bağıtlanması için verilen süre, sorunun başında geliyor. 200 bin kamu işçisini kapsayan sözleşmede süre 60 gün iken, milyonlarca memuru ilgilendiren sözleşmede ise 30 günlük süre tanınıyor. Bu nedenle sağlıklı bir süreç yürütülemiyor.?

ZAM ORANI ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Yakında başlayacak olan toplu sözleşme döneminde zam oranları ile ilgili çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Yalçın, şunları kaydetti: ?Çalışmalarımız devam ettiği için bir rakam vermeyi doğru bulmuyoruz. Ancak şunu belirtmek isterim ki enflasyon arttı, faizler yükseldi, kur yukarı doğru hareket etti; o halde emekçinin maaş ve ücretleri de artmalı, yükselmelidir. Bütçesinin açık vermesini istemeyen ekonomi yönetimi kamu görevlilerinin bütçesinin açık vermemesi için de gerekeni ortaya koymalıdır.? 

VERGİ DİLİMİ VE EK GÖSTERGE MASADA OLACAK

Hükümetin kamu görevlileri için bir iyileştirme paketi açıklaması talebinde bulunduklarını ifade eden Yalçın, ?Kurulacak toplu sözleşme masasında ek gösterge önemli bir yer tutacak. Cumhurbaşkanımızın dört meslek ile ilgili müjdesini önemli buluyoruz. Ancak ek göstergenin kapsamının genişlemesini ve hemen hayata geçirilmesini talep edeceğiz. Ayrıca vergi dilimi de kamu görevlilerinin belini büken bir durum. Bu nedenle bu da masanın önemli bir konusu olacak? dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER