Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Endonezya'dan alkışlanacak öneri: Zenginler yoksullarla evlensin

Endonezyalı Bakan Muhacir Efendi, ülkedeki eşitsizliği azaltmak için zenginlerin yoksullarla evlenmesini öngören dini bir fetva verilmesini önerdi.

Endonezya

Milli Gazete'nin internet haber merkezinin 'konuya dair' yapmış olduğu 'özel' haber..

Endonezya İnsani Gelişme ve Kültür Bakanı Muhacir Efendi, ülkesindeki yoksulluk oranını azaltmak için zenginlerin yoksullarla evlenmesine yönelik dini bir fetva verilmesi için Diyanet İşleri Bakanlığına öneride bulundu.

Bakan Efendi, "Olanlar, fakirlerin fakirlerle evlenmesi ve sonra daha yoksul ailelerin ortaya çıkmasıdır" diyerek "Diyanet İşleri Bakanlığı, zenginlerin yoksullarla ve yoksulların zenginlerle evlenmesine yönelik bir fetva yayınlamalıdır." çağrısında bulundu.

ÜLKEDE MADDİ EŞİTSİZLİK: TAM BİR UÇURUM

Endonezya'nın yaklaşık 260 milyonluk bir nüfusu var ve 2017 yılında uluslararası yardım kuruluşu Oxfam tarafından yapılan bir araştırma, Endonezya'daki en zengin dört kişinin ülkenin 100 milyon en yoksul vatandaşıyla eşit servete sahip olduğunu ortaya koydu.

Bakan, yoksul aileler kategorisine giren yaklaşık 5 milyon aile olduğunu ve yoksulluk oranındaki artışın da aralarında bodurluk olan hastalıkların artışına da yansıdığını belirtti.

Kaynak: milligazete.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER