Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Endonezya Büyükelçisi Mahmud Erol Kılıç neden hedefte?

Endonezya Büyükelçisi Mahmud Erol Kılıç´ın Cakarta´da Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo´ya güven mektubu sunarken yaşanan kısa süreli ´tokalaşamama´ neden krize dönüştürüldü?

Endonezya Büyükelçisi Mahmud Erol Kılıç neden hedefte?

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray tarafından paylaşılan videoda Endonezya Büyükelçisi Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç´ın güven mektubunu sunduktan sonra Devlet Başkanı Joko Widodo´nun elini sıkmadan ayrıldığı görülüyor. Birkaç saniye sonra geriye dönen Kılıç ile Widodo´nun samimi bir şekilde tokalaştığı görülüyor.

"Diplomatik kriz" diyerek haberleştirilen konunun kısa süreli bir durum olduğunu ifade eden Büyükelçi Mahmud Erol Kılıç, İYİ Parti´li Aytun Çıray ve konuyu çarpıtarak haberleştiren yayın organlarına tepki gösterdi. Kılıç, durumun "yanlış yönlendirme" olduğunu vurguladı. Büyükelçisi Kılıç, o olayın Endonezya Devlet Başkanı ile ikili görüşmede hoş bir sohbete vesile olduğunu da belirtti.

"İLAHİYATÇI BÜYÜKELÇİ DENİLEREK ELEŞTİRMEYE ÇALIŞTILAR

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi kökenli olan Endonezya Büyükelçisi Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, bir süre İlahiyat Fakültesi´nde dersler verdi. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray´ın yaşanan olayı "İslam Felsefesi Prof.´u Mahmut Erol Kılıç, Cakarta Büyükelçimiz olarak Endonezya Devlet Başkanı´na itimatnamesini sunuyor. Güleriz ağlanacak halimize." şeklinde paylaşması tepkilere neden oldu.

Bazı internet siteleri de Aytun Çıray´ın bu paylaşımını kaynak gösterip "İlahiyatçı Büyükelçi olunca bu görüntü ortaya çıktı" şeklinde haberler yaptı.

BÜYÜKELÇİ KILIÇ´TAN ÇIRAY´A TEPKİ

Büyükelçi Kılıç, Aytun Çıray´ın paylaşımına şahsi sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kılıç, yaşananların krize değil Endonezya Devlet Başkanı ile hoş bir sohbete vesile olduğunu söyledi.

Kılıç şu ifadeleri kullandı:

"Büyükelçi her ne olursa olsun bir devleti temsil ederler ve partiler üstüdürler. Gerçek yurtseverler devletlerinin bu temsilcilerine sahip çıkarlar. Aynı törende halıda ayağı sürten bir büyükelçiye kendi ülkesi hiç ses çıkarmazken maalesef bizim bölücüler elçilerini arkadan vururlar."

"FETÖCÜLERİN SERVİS ETTİĞİ HABER..."

"Yanlış yönlendirilme ile oluşan bu hareketin ardından tatlı tebessümlü fotolar çıkmış ve ikili görüşmede muhabbet konusu olmuştur. Ülkedeki FETÖ´cülerin milimetrik kesimlerle servis ettiği habere yapışarak Türk Devleti´nin temsilcisini küçük düşürmeye kalkanlar büyük vebal alırlar." 

"BAKANLIĞIN İLGİLİ MASASINDAN BİLGİLERİ ALABİLİRLER"

"İdeolojik partizanlar söz konusu iki ülke arasında kitlenmiş bazı ilişkilerin bu büyükelçinin özel gayretleri ile nasıl açılmaya başladığını görmezler. Bakanlığın ilgili masasından gerekli bilgileri alabilirler. Almak isterseler tabii. Yobazlık sadece dindarların problemi değildir. Bu vatan aklı hür, fikri hür insanları özlemektedir. İdeolojik yobazlar ile dinde yobazlar bu ülkeyi kamplaştırdılar. Ama inanıyoruz ki sonunda birlik kazanacaktır."

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER