Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

En üretken olduğumuz zaman dilimi, en sıkışık olduğumuz andır

İktisatçı yazar Yaşar Süngü İstanbul Ticaret Odası’nın(İTO) pandemi sürecinde ekonomiye katkı sadedinde İstanbul’un girişimcilik ekosistemini güçlendirmek için yürüttüğü çalışmayı madde, madde özetliyor.

En üretken olduğumuz zaman dilimi, en sıkışık olduğumuz andır

Ekonomik, sosyal ve siyasal her kriz, içinde yeni fırsatlar, yeni anlayışlar, yeni düşünceler barındırır çünkü kriz anı bedenin ve ruh birlikteliğinin en üst noktasıdır.

Beyin ve kalbin çözüme odaklandığı bu en verimli zaman diliminde insanoğlu bütün enerjisini tek bir konuya yönlendirir.

Genelde bu hep böyle olur.

İnsanoğlu iş başa düşene kadar bekler, vakit daralana kadar oyalanır ve son anda harekete geçer ve sağlıklı çözüm üretir.

O yüzden Türk’ün aklı … sonradan çalışır. Yumurta kapıya sıkışmadan iş yapmaz gibi cümleler sık kullandığımız sözler olmuş hayatımızda.

**

Ekonomik kriz zamanlarında, inovasyon (girişimcilik yeni iş ve icatlar üretmek gibi) faaliyetlerin hızlanması çok doğal.

Çünkü ihtiyacın giderilmesi şart olmuş.

Pandemi sürecinde birçok işletme zorlanınca içimizde sönmeye yüz tutan girişimcilik ruhu yeniden canlanmış, yeni ve karlı iş modelleri ortaya çıkmış.

**

İstanbul’un girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve İstanbul ekonomisinin global ölçekteki rekabet gücü ile bölgesel çekim gücünü artırması amacıyla üç yıl önce başlatılan “WinGlobal: Küresel Doğan StartUp” programı bu hafta üçüncü dönem mezunlarını verdi.

Hedef kitlesi küresel doğan StartUplar olan program, 2018 yılından bu yana İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) girişimciliği teşvik için kurduğu Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) tarafından sürdürülüyor.

Ağustos ayında çıkılan çağrı sonrası Winglobal projesine kabul edilen girişimlerden online gerçekleştirilen programı başarıyla tamamlayan toplam 16 girişim, online etkinlikte sahne alarak iş fikirlerini tanıtmış.

**

Etkinlikte sunum yapan girişimleri kısaca tanıtalım, belki iş dünyasından birilerinin işine yarar ve yeni istihdam kapıları açılır:

BİDUSTRY: Bidustry endüstriyel kategorilerde marka ve ürünlerin, satıcıların organize edilerek sunulduğu, e-ticaret ve e-satın alma arasına konumlanmış özel bir pazaryeri.

HOLOEZ: Holoez, online görüşme sırasında sunulmak istenilen 2D ve 3Diçerikleri, gerçek zamanlı olarak, artırılmış gerçeklik teknolojisi ile holograma dönüştürerek içeriklerin anlatıcının yanında belirmesini sağlıyor.

İLETMEN: İletmen geliştirdiği yazılım sistemi ve mahalle odaklı operasyon yönteminden gelen akıllı teslimat sistemi ile esnaf, e-ticaret ve lojistik firmaları için mikro teslimat hizmeti sunuyor.

KUVARSEDU:Tüm öğrenim seviyelerinde yaşayarak öğrenilen, kullanıcıların ve geliştiricilerin basitçe içerik üretebildiği XR (VR/AR) eğitim platformu.

MADCRAFT STUDİOS: MadcraftStudios, birden fazla platforma keyifli içerikler üreten bir oyun girişimi.

MEDİCAUROSİM: MedicaUroSim simulatörü yazılım ve donanım ile birlikte gerçek hasta senaryolarını kullanarak endoskopik prosedürlerin oyunlaştırılmış ve fiziki simülatörler ile geliştirilmiş hali.

NUMONDİAL: Numondial Baklava size tüm iletişim kanallarını, CRM ve dijital dönüşüm yolculuğunu, yapayzeka destekli olarak tek platformda sunuyor.

OCTO: Octo, topluluğunuzu daha etkin bir şekilde yönetebilmeniz için tasarlanmış, yapay zekadestekli dijital bir platform.

PEERBİE: PeerBie patentli teknolojisi ile işyerlerinde verimlilik ve takım çalışmasını sağlayan hepsi bir arada ürün.

PHOENİX ENERJİ: Phoenix Enerji fosil yakıt kullanan fabrikaların bacalarında oluşan CO’dan: CO+H2O=>CO2+H2 reaksiyonu ile hidrojen üretilmesi ve bunun yakıt olarak kullanılması.

POLLECTİVE: Yeni nesil araştırma ve pazarlama platformu.

SERVİSSOFT: İşletmelerin çalışma süresini artırma, verimliliği iyileştirme ve iş kararlarını yönlendirme konusunda yardımcı olan bir teknoloji şirketi.

SİZLİKİŞ: Şirketlerin ve freelancerların potansiyellerini ortaya çıkararak yeni yöntemlerle çalışmalarını sağlayan bir hizmet-çözüm entegratörü.

TECH KALE GROUP: Tourist, tek bir tuşla dünyanın en popüler 70 şehrini bir arabayla gezmenizi sağlıyor.

USERVİSİON: Kalitatif araştırmaları teknolojisini kullanarak dijitalleştirir ve markaların kullanıcılarını derinlemesine anlamalarını sağlar.

QUEEME: Queeme işletmeleri müşteri verilerinin yönetimi ve büyümesi için iş zekası ve üretkenlik çözümleri ile donatır.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER