Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Emniyetin ‘Yeneroğlu’ açıklaması Meclis gündeminde: Disiplin soruşturması başlatıldı mı?

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kendisini hedef alan açıklamasını Meclis gündemine taşıdı.

Emniyetin ‘Yeneroğlu’ açıklaması Meclis gündeminde: Disiplin soruşturması başlatıldı mı?

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Hukuk ve Adalet Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) kendisini hedef alan basın açıklamasını Meclis gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Yeneroğlu, “EGM’nin taraf tutarak siyasi bir anlatı niteliğinde basın açıklaması yapma ve bir milletvekilini hedef gösterme yetkisi var mıdır?” diye sordu.

EMNİYETİN AÇIKLAMASI MECLİS GÜNDEMİNDE

Ankara’nın merkezindeki Kızılay’da Somalililerin restoranlarına yönelik müdahalede Mustafa Yeneroğlu ile polis arasında tartışma yaşanmış, Emniyet Genel Müdürlüğü ise olay sonrası yaptığı açıklamada polislerin uyarıldığını ifade ederek Yeneroğlu hakkında da suç duyurusunda bulunulacağını açıklamıştı.

‘EMNİYETİN AÇIKLAMASI VAZİFESİNE BİR TEZAT TEŞKİL ETMİŞTİR’

DEVA Partili Yeneroğlu, emniyetin söz konusu açıklamasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. Meclis’e verdiği soru önergesiyle yapılan açıklamada kendisinin hedef gösterildiğine vurgu yapan Yeneroğlu,

“Basın açıklamasında, bir milletvekili olarak şahsımın da 'teşkilat düşmanı' olarak tanımlanması ve teşkilat nezdinde hedef gösterilmem Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, vatandaşların can ve mal emniyetini güvence altına alma ve kamu düzeninin bir unsuru olan huzur sağlama vazifesine bir tezat teşkil etmiştir” ifadelerine yer verdi.

‘EMNİYETİN BİR MİLLETVEKİLİ HEDEF GÖSTERME YETKİSİ VAR MI?’

Yeneroğlu, Soylu’ya verdiği önergede şu soruları yöneltti:

1-EGM'nin taraf tutarak siyasi bir anlatı niteliğinde basın açıklaması yapma ve bir milletvekilini hedef gösterme yetkisi var mıdır?

2- EGM'nin milletvekilleri hakkında basın açıklaması yapmasının yasal dayanağı var mıdır? Varsa basın açıklamasında memurların siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda bulunma yasağına neden uyulmamıştır?

3- Devlet Memurları Kanunu'nun tarafsızlık ve devlete bağlılık başlıklı 7. maddesi uyarınca;
bir milletvekilini hedef gösteren Emniyet Genel Müdürü hakkında disiplin soruşturması başlatılmış mıdır? 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER