Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Emekli Hâkim Çiçek: Anayasanın "Değiştirilmesi asla teklif edilemez" ilkesi putperestliktir

Yeni anayasa çalışmaları ve anayasadan beklentileri anlatan Emekli Hâkim ve Savcı Nusret Çiçek, Anayasanın "Değiştirilmez, değiştirilmesi asla teklif edilemez" ilkesinin putperestlik olduğunu kaydetti.

Emekli Hâkim Çiçek: Anayasanın

Emekli Hâkim ve Savcı Nusret Çiçek, İLKHA'ya anayasa ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tümüyle yerli bir anayasa değişikliği yapılmadığı takdirde yapılacak değişikliklerle sadece biraz nefes alınacağına ancak değişen bir şeyin olmayacağına vurgu yapan ifade eden Çiçek, "Aspirin tedavisiyle bir şey değişmez. Biraz ateşi düşer o kalır." ifadelerini kullandı.

Demokrasi ve laiklik ile bütün kirliliklere hürriyet tanındığını belirten Çiçek, "Öncelikle eğri ile doğruyu tayin etmek lazım. Eğriden doğru çıkar mı? Türkiye'de düzen olarak ne var? Laik bir düzen var. Laik düzenin kuralları belli: Din ayrı, dünya ayrı şeklinde bir anlayış. İslami bir kuralı anayasaya koyarsanız laikliğe aykırıdır. Yanlış söylemiyorlar. Çünkü düzen laik düzen, laik düzen içerisinde İslam'ı ve bir hadis, bir ayet veya bir içtihat şerhini getirip koyarsanız laik düzene aykırı olur. Ne yapacağız şimdi? Tabi burada çatışıyoruz. Çünkü bir tarafta laik düzen var, bir tarafta İslami anlayış var. Ne diyor Peygamberimiz? 'Haksızlıklar karşısında susanlar dilsiz şeytandır.' Ne yapacağız şimdi? Bu hadise karşısında bir Müslüman ne yapacak? Şimdi bu anayasaya ne koydukları, ne koyacaklarını anlamış değilim. Koysan ne çıkar? Laik düzen, demokrasi diyor, laiktir diyor ve bütün kirliliklere hürriyet tanıyor. Demokrasi bu." dedi.

 

Kaynak: dogruhaber.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER