Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

EMEK ÖRGÜTLERİ TEK SES

Dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda emek örgütü Türkiye’nin terörle mücadelesini destekleyen mesajlar göndererek desteklerini belirtti.

EMEK ÖRGÜTLERİ TEK SES

Dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda emek örgütü Türkiye’nin terörle mücadelesini destekleyen mesajlar göndererek desteklerini belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye sınırında terör oluşumuna yönelik başlattığı “Barış Pınarı Harekâtı” sürdüğü sıralarda Memur-Sen, tüm dünyadan emek örgütlerini terör örgütüne karşı ortak bir duruş sergilemeye davet etmek için 4 dilde ortak bir mektubu emek örgütlerine göndermişti. Memur-Sen’in İngilizce, Fransızca, Arapça ve Türkçe olarak hazırladığı ve 5 kıtada, 100’ün üzerinde ülkede faaliyet gösteren 250’yi aşkın emek örgütüne gönderdiği mektuba farklı ülkelerin emek örgütleri destek mesajları ile yanıt verdiler. Dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda sendika Türkiye’nin terör örgütlerine karşı haklı harekâtına destek verdi.

ORTAK BAĞLARIMIZI GÜÇLENDİRMEMİZ GEREKİYOR

Meksika CROC Uluslararası Sekreteri Jose Del Valle de Türkiye’nin terörle mücadelesini desteklerken, mektupta, “Türk halkının maruz kaldığı bu şiddetteki Amerika Birleşik Devletleri’nin rolüne de dikkat çekmek istiyoruz. Sendikalar olarak bugün ülkelerimizin karşı karşıya olduğu emperyalizm, terörizm ve ABD’nin doymak bilmez hırsı gibi tehditlere karşı her zamankinden daha fazla birliğe ve dayanışmaya ihtiyacımız var ve bu bağlamda ortak bağlarımızı güçlendirmemiz gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

BÖLGEDEKİ BARIŞIN SAĞLANMASI İÇİN HAYATİ BİR ADIM

Harekâtın başarıya ulaşması ile birlikte Suriye sınırında oluşturulacak güvenli bölgenin, Türkiye’de yaşayan 4 milyon Suriyeli sığınmacının vatanlarına geri dönmesine olanak sağlayacak olmasını önemli bulan emek örgütleri, Türkiye’nin attığı adımların Suriye’nin toprak bütünlüğü ve bölgedeki barışın sağlanması adına hayati olduğuna dikkat çektiler. Mozambik İşçileri Örgütü, Türkiye’nin terörle mücadelesini desteklediğini ifade ederken, Morityus Emek Kongresi Genel Başkanı Haniff Peerun ise Türkiye’nin bölgede barışı sağlamak yaptığı çabasını desteklediklerini belirtti.

AFRİKA TÜRKİYE’Yİ DESTEKLİYOR

Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Birliği de Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını belirterek, teröre karşı ortak dayanışma mesajı verirken, Pakistan Birleşik Sendikalar Federasyonu ise tüm sendikaları ile Türkiye’nin terörle mücadelesini koşulsuz desteklediklerini belirtti. Gambiya İşçi Kongresi Türkiye’nin bölgedeki barışı sağlamaya yönelik harekâtını desteklediklerini ifade etti



Anahtar Kelimeler: ÖRGÜTLERİ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER