Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

EMEK CEPHESİNDE BİRLİK ADIMLARI

Gözler Türk-İş, Hak-İş ve DİSK tarafından kurulan İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu’nun bu hafta sonu düzenleyeceği toplantıya çevrildi.

EMEK CEPHESİNDE BİRLİK ADIMLARI

Düzenlenecek toplantı, işçi cephesinin birlikte hareket etmesinin ilk adımları olarak nitelendirildi.

TÜRKİYE sendikal hareketinde yıllardır görülmeyen ortaklaşmanın adım sesleri gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek hükümete “vergide adalet” çağrısı yapan Türk-İş, Hak-İş ve DİSK’e bağlı sendikaların İstanbul şubelerin kurduğu İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu, hafta sonu geniş bir katılım ile bir araya gelerek başta asgari ücret olmak üzere birçok konuda yaşadıkları sorunlara ortak çözüm yolu arayacak.

Gazetemize konuşan platform üyesi sendika yöneticileri, üç konfederasyon arasında farklar olduğunu, ancak Türkiye’de kötüye giden ekonominin neden olduğu sorunların tüm işçilerin ortak problemi olduğunun altını çizerek, yaşanan sorunları aşabilmek için işçi hareketinin ortak bir platformda birleşmesinin gerekli olduğu vurgusunda bulundu. Patronların birlikleri olduğu gibi işçilerin de böyle birlikler kurması gerektiğini kaydeden sendika yöneticileri, platformlarının bunun ilk adımı olması temennisinde bulundu.

YAŞANAN SORUNLAR TÜM İŞÇİLERİ İLGİLENDİRİYOR

Ülkemizde sendikal hareketin ve işçilerin birçok sıkıntı ile boğuştuğunun ifade eden platform üyesi Türk-İş’e bağlı Sağlık-İş Şube Başkanı Nedime Yıldırım Mutlu, “Enflasyon ve işsizlik rakamları ortada, eğitimli işsizlik yüzde 25’lerde, iş cinayetleri artıyor. Yoksulluk nedeniyle intihar vakaları gerçekleşiyor. Bu sorunlar tüm işçilerin sorunları şu ya da bu sendikanın sorunu değil” şeklinde konuştu.

İstanbul Şişli’de 1 Aralık 2019 Pazar günü saat 13.00’te düzenlenmesi beklenen toplantıya, şube yöneticileri, işyeri temsilcileri ve işçiler katılacak. “Asgari Değil İnsanca Yaşam” ana başlığı ile yapılacak toplantıda, “Vergide Adalet” ve “Sendikal hareket içerisindeki sorunlar ve çözüm yolları” gibi başlıklar da konuşulacak.



Anahtar Kelimeler: CEPHESİNDE BİRLİK ADIMLARI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER