Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Elon Musk’ın ifşaları sürüyor: Twitter Pentagon’un propaganda aracı olmuş

Milyarder Elon Musk’ın Twitter’ı 44 milyar dolara satın almasının ardından sosyal medya devinden yeni belgeler sızmaya devam ediyor.

Elon Musk’ın ifşaları sürüyor: Twitter Pentagon’un propaganda aracı olmuş

Yeni yayınlanan belgelere göre Twitter yöneticileri, ABD Savunma Bakanlığı'na sosyal medya platformunu gizlice yönlendirme kampanyalarında kullanması için özel ayrıcalıklar verdi.

‘DOĞRUDAN YARDIM’ İDDİASI

Araştırmacı gazeteci Lee Fang, şirketin yeni sahibi Elon Musk'ın Twitter'ın geçmişteki karar verme süreci hakkında şeffaflık sağlamak amacıyla serbest bırakılmasına izin vermesinin ardından yeni belgeleri yayınladı.

Fang, "Devlet tarafından yürütülen gizli propaganda ağlarını kapatma sözlerine rağmen, Twitter belgeleri, sosyal medya devinin ABD ordusunun nüfuz operasyonlarına doğrudan yardım ettiğini gösteriyor" diye yazdı.

YILLARDIR DEVAM EDİYOR

Ortaya çıkan gizli anlaşmaya göre, ‘doğrudan yardım’ ABD Merkez Komutanlığı'nda çalışan yetkili Nathaniel Kahler, onlarca Arapça hesabın doğrulanmasını ve "beyaz listeye alınmasını" talep eden bir e-posta gönderdiği 2017’den bu yana gerçekleşiyor. Listedeki bazı hesaplar, Suriye'de ABD destekli militanları ve Irak'ta İran karşıtı propagandayı destekliyordu. Bir diğeri, ABD insansız hava aracı saldırılarının "doğru" olduğunu ve Yemen'de sivilleri değil, yalnızca teröristleri öldürdüğünü haklı çıkarmak için kullanıldı.

TARTIŞMALI KARARLARA IŞIK TUTUYOR

Gazeteci Matt Taibbi ve muhabir arkadaşı Bari Weiss'in öncülük ettiği Twitter Dosyaları, sitenin yeni sahibi girişimci Elon Musk'ın onayıyla sürekli olarak yayınlanıyor. Bugüne kadar, belgeler, eski Başkan Donald Trump'ın hesabının askıya alınması ve gölge yasağı uygulaması da dahil olmak üzere şirket tarafından alınan birkaç tartışmalı karara ışık tuttu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER