Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ELHAK PLATFORMU ARALIK 2020 BASIN AÇIKLAMASI

Elhak Platformu, Müslümanlar ve ülkenin 2020 yılında karşılaştığı temel sorunlarla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

ELHAK PLATFORMU ARALIK 2020 BASIN AÇIKLAMASI

Zor Bir Yılı Geride Bırakıyoruz

İlimizde yaşanan 6.8 şiddetindeki deprem ve tüm dünyada yaşanan pandemi nedeniyle ağır imtihanlarla geçen bir yılı geride bırakıyoruz. Bu vesileyle ilimizde üç gün önce yaşanan 5.6 şiddetindeki depremden dolayı tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun diyor, Yüce Rabbimizden önümüzdeki yılı bu yıldan hayırlı kılmasını, insanlığı içerisinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarmasını diliyoruz.

Maddi Bağımsızlıktan Manevi Bağımsızlığa

2020 yılının en güzel tarafı ise ülkemizin ayaklarındaki prangaları parçalamaya başladığını görmek olmuştur. Özellikle, savunma sanayiinde gerçekleştirilen millileşme ve modernizasyon; buna dayalı olarak dış politikada ABD ve AB’ne rağmen atılan bağımsız adımlar, bu çerçevede Libya ve Karabağ’da elde edilen kazanımlar milletimizi gururlandırmıştır. Türkiye’nin Batı emperyalizmine karşı maddi alanda tam bağımsızlığını sağlayacak adımların yanında, kültürel emperyalizme karşı manevi bağımsızlık yolunda atılacak adımların da en az bu kadar önemli olduğuna inanıyoruz. Tüm ümmet için bir sevinç vesilesi olan “Ayasofya’nın özgürlüğünün”, millet olarakmanevi bağımsızlığımızın ve İslami özümüze dönüşün ilk adımı olmasını temenni ediyoruz.

Bu çerçevede 2020 yılı içerisinde defaten ifade ettiğimiz, aile yapımızı, toplumsal değerlerimizi zedeleyici maddeler taşıyan İstanbul Sözleşmesinden Türkiye’nin çekilmesi ve bu sözleşmeye dayalı olarak çıkarılan mevzuatın iptal edilmesi zaruretini tekrarlıyoruz.

Aşı ve Endişe

2021’nin en önemli gündemlerinden birini tüm dünyayı etkisi alan pandemiye karşı üretilen aşılar oluşturacaktır. Koronavirüsünlaboratuar ortamında üretildiğine dair güçlü iddialardan sonra, bu hastalıktan kurtuluş ümidiyle beklenen aşılar için de önemli bir toplumsal kesim ciddi endişeler taşımaktadır. Aşı üreten firmaların, “insanlık nüfusunu azaltmayı hedefleyen” küresel şeytanî güçlerin bir aktörü olan Bill Gates tarafından finanse ediliyor olması ve geçmişte yaşanan acı tecrübeler bu endişelerdeki haklılığı artırmaktadır.

Bu konuda, yetkili kurumlarımızca aşıların içeriğinin analizi ve duyulan endişeleri giderecek tatmin edici bilimsel adımların atılması konusunda çok hassas davranılmalı, aşılama hususunda her türlü dayatmadan kaçınılarak “gönüllülük” esasıyla hareket edilmelidir.

İnsan Hakları

Sayın Cumhurbaşkanının “İnsan Hakları Eylem Planı”na ilişkin kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü ifade ettiği konuşmasından kısa bir süre sonra,  Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin  “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine yönelik yaptırım kararlarının uygulanması” çerçevesinde TBMM’nde onaylanan yasa Sivil Toplumda büyük bir hayal kırıklığı doğurmuştur. Zira bu yasa, içerdiği maddelerle, “terör” kavramının esnek ve muğlak bir yorum zeminine sahip olduğu mevcut durumda, sivil toplum faaliyetleri ve yardım çalışmaları için büyük risk barındırmaktadır.Bu durum göz önünde bulundurularak ilgili yasanın Cumhurbaşkanı tarafından “veto" edilmesini talep ediyoruz.

İnsan hakları çerçevesinde, üzerinde durulması gereken diğer bir konu ise son zamanlarda gündeme gelen “çıplak arama” uygulamasıdır. Görüntüleme teknolojisinin bu kadar geliştiği bir dünyada insanlık onurunu ve mahremiyetini zedeleyici çıplak arama uygulamasının mevzuatlarda yer alması utanç vericidir. Bu konuda dile getirilen ve asla kabul edilemez keyfi uygulama iddialarınınüzerine hassasiyetle gidilmelidir.

CHP, Ahlaksızlık ve Din Düşmanlığı

Kemalist ideolojinin banisi ve varisi olan CHP’de son zamanlarda gündeme gelen taciz ve tecavüz iddiaları ve bu iddialar karşısında Parti yönetiminin sergilediği pişkin tavır gerçekten utanç vericidir.

Yine CHP Belediyelerinin, son zamanlarda “Türkçe İbadet”, Peygamberimize hakaret içeren karikatüristleri ülkemize davet gibi sergilediği İslam Düşmanı tavırları, müslüman milletimizin vicdanını yaralamaktadır. Milletin değerlerine düşmanlığı parti politikası haline getiren CHP yönetimine, bu kışkırtıcı histerinin kimseye faydasının olmadığını hatırlatırız.

Yanlışı Dillendirenlere Linç Kampanyası

Yanlışların dile getirilmesi, toplumsal ıslah için bir zarurettir. Ne var ki son zamanlarda Ebubekir Sofuoğlu, Ebubekir Sifil örneklerinde görüldüğü üzere, yanlışları dile getirenlerin linç kampanyasına tabi tutulduğuna şahitlik ediyoruz. Bu konuda akla ziyan tablo, dokuz köyden kovulan doğru söyleyenlerin, üslupları gerekçe gösterilerek kendi köylerinden de kovulmaya çalışılması, kendi mahallelerinde de linçe uğratılmalarıdır. Toplum önünde konuşanların üsluplarına dikkat etmesinin gerekliliğini de vurguladıktan sonra, özellikle bizim mahallenin kalem sahiplerine şunu hatırlatalım ki; yanlışları değil bunları dillendirenlerin hedefe konulması ifsat değirmenine su taşımaktır!

Asgari Ücret

Yapılan tüm iyileştirmelere rağmen ülkemizde asgari ücretin bir türlü “açlık sınırı” seviyesini aşamaması vicdan yaralayıcı bir durumdur. İşçi ve işveren arasındaiki yönlü bir denge gözetilerek tespit edilen asgari ücretin “vergi indirimi, sgk pirim desteği” gibi uygulamalarla daha makul bir seviyeye çıkarılmasının yolu bulunmalıdır.

2021 yılının maddi ve manevi alanda milletimize, İslam ümmetine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.

 



Anahtar Kelimeler: ELHAK PLATFORMU ARALIK BASIN AÇIKLAMASI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER