Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Elçiliğimiz Kudüs´e taşınsın

MHP lideri Bahçeli, ?Türkiye´nin Kudüs Başkonsolosluğu resmen büyükelçilik seviyesine çıkarılmalıdır? önerisinde bulundu. Bahçeli, ?Başkenti Doğu Kudüs olan egemen ve bağımsız Filistin devletinin teyidiyle birlikte, dünyaya, tanınması yönünde çağrıda bulu

Elçiliğimiz Kudüs´e taşınsın

MHP lideri Devlet Bahçeli, ?Türkiye´nin Kudüs Başkonsolosluğu resmen Büyükelçilik seviyesine çıkarılmalıdır? dedi. Bahçeli, İslam İşbirliği Teşkilatı´nın (İİT) Doğu Kudüs´ü Filistin´in başkenti ilan etmesini değerlendirdi. Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, ?Kudüs, ABD-İsrail ortak yapımı vahşi ve vandal bir komploya maruz kalmıştır? değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, ?Başkenti Doğu Kudüs olan egemen ve bağımsız Filistin devletinin teyidiyle birlikte dünyaya tanınması yönünde çağrıda bulunulması zalimlere okkalı bir şamar, muazzam bir cevaptır? dedi. Bahçeli, şunları kaydetti:

?Kudüs komplosu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´nden ziyade, Genel Kurula taşınmalı ve tüm ülkeler için bağlayıcı olacak adil bir kararın alınması temin edilmelidir. Görev alanı Doğu Kudüs ile Filistin Ulusal Yönetimi´ne bağlı bulunan Batı Şeria ve Gazze´den oluşan Türkiye´nin Kudüs Başkonsolosluğu resmen Büyükelçilik seviyesine çıkarılmalıdır. Bu çerçevede İİT´nin kararına binaen diplomatik misyonumuz, Doğu Kudüs´te Büyükelçilik olarak belirlenmeli, şekillenmeli ve temellendirilmelidir. BBahçeli, Kudüs´ün, ecdadın mirası, Harem-i Şerif´le mühürlenmiş ilk kıblesi olduğunu anımsatarak, bu kutlu emanetin kıblesizlere bırakılmayacağını, bırakılamayacağını bildirdi. Buna 57 İslam ülkesi aynısıyla iştirak etmelidir.?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER