Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

EL HUSİ: YEMEN´E SALDIRILAR DOĞRUDAN AMERİKA´NIN GÖZETİMİNDE YAPILIYOR

Ensarullah Yemen Hareketi lideri, Suudi-BAE mütecaviz koalisyonunun Yemene düzenlediği saldırıların doğrudan Amerika´nın kontrolü altında olduğunu vurguladı.

EL HUSİ: YEMEN´E SALDIRILAR DOĞRUDAN AMERİKA´NIN GÖZETİMİNDE YAPILIYOR

Yemen Ensarullah hareketi lideri Abdulmelik el-Husi, ?Yemen halkı savaşı başlatan taraf olmadı, bize saldırıldı ve bizde kendimizi savunmak zorunda kaldık? dedi.

El-Husi Sözlerine şunları ekledi: "Geçmişte saldıran taraf Mısır´dı ve savaşta aradığı şeyi diplomasi yoluyla elde etti.´´

El-Husi, Cenevre görüşmelerinin mütecaviz Suudi Koalisyonu tarafından kasıtlı bir şekilde başarısızlığa sürüklendiğini ve koalisyonun Yemen krizine çözüm istemediğini söyledi.

Yemen Ensarullah Hareketi lideri şunları söyledi: ?Yemen heyeti, bir önceki turda mütecaviz Suudi koalisyonun saldırısıyla, pek çok tehlikeyle ve engellemelerle karşı karşıya kaldı.´´

El-Husi, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri´nin Yemen´e karşı saldırılarının doğrudan Amerika´nın kontrolü altında olduğunu, ABD´nin ekonomik ve politik hedeflerine ulaşmak ve bölgedeki planlarını icra edebilmesi için saldırıları durdurmak istemeyeceğini belirtti.

El-Husi, Yemen heyetinin sorunların çözümü için gerçekleşecek görüşmelere katılmak üzere Cenevre´ye girişinin engellemesinin hiçbir gerekçesi olmadığını söyledi.

Ensarullah lideri, Cenevre görüşmelerinin başarısızlığının Amerika ve İngiltere ile bu iki ülkenin Batı´daki müttefikleri veya mütecaviz Suudi koalisyondaki ülkelerin ciddiyetsizliklerine geri dönmeleri nedeniyle olduğunu söyledi.

Ensarullah Hareketi lideri, Yemen heyetinin Cenevre´ye gidişini engelleyen gerekçelerinin doğru olmadığını ve mütecavizcilerin saldırıların devam etmesini amaçladıklarını söyledi.

El-Husi; vatan hainlerinin, gerçekte mevcut olmayan pozisyonlara ulaşmak için ülkelerini sattıklarını da belirtti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER