Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

EL-HALİL CADDELERİ RAMAZAN AYINDA YİYECEK VE İÇECEKLE SÜSLENİYOR

Bu Ramazan´da da El-Halil´in caddeleri rengarenk yiyeceklerle donandı.

EL-HALİL CADDELERİ RAMAZAN AYINDA YİYECEK VE İÇECEKLE SÜSLENİYOR

EL-HALİL CADDELERİ RAMAZAN AYINDA YİYECEK VE İÇECEKLE SÜSLENİYOR

 

Ramazan ayında El-Halil vilayeti caddeleri ve sokakları sadece bu mübarek aya mahsus süslemeler, yiyecekler, tatlılar ve içeceklerle donatılır.

Ramazan ayıyla birlikte El-Halil´in çarşılarında birçok yiyecek ve tatlı çeşidi, kadayıf, turşular, içecekler, baharatlar ve vatandaşlara mübarek oruç ayında olduklarını hissettirecek birçok şey sergilenir.

Filistin Enformasyon Merkezi´ne konuşan El-Halil sakinlerinden Büseyne Taha, Ramazan ayında gördüğü en güzel manzaranın çarşılarda ve caddelerin kenarlarında her çeşidiyle turşuların satılması ve El-Halil´in tarihini yansıtan kadayıf kokularının gelmesi olduğunu söyledi.

Hamza Alyan isimli genç ise Ramazan´da akşama doğru acıktığını ve susadığını, ailesinin kendisini turşu almaya gönderdiğini, satıcının tezgahındaki renkli renkli turşuların güzel bir manzara oluşturduğunu, çarşıdaki şapkalı satıcının Ramazan ayının simgesi haline geldiğini ifade etti.

Ramazan ayında El-Halil´in tüm beldeleri mübarek ayın coşkusunu yaşarken, vatandaşlar her gün ikindiden sonra özellikle Eski Belde semtine akın ederek sokaklarında gezmenin tadını çıkarıyorlar.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER