Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

El Fetih´ten Gazze´de komite kurulmasına tepki!

Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti´nden Gazze´de hükümet işlerini yürütmek amacıyla idare komitesi kurulmasına tepki geldi.

El Fetih´ten Gazze´de komite kurulmasına tepki!

AA´nın haberine göre Hükümet sözcüsü Tarık Reşmavi, yaptığı açıklamada, "Hükümet Gazze halkına hizmet için elinden geleni yaparken bu komitenin kurulması, gruplar arasındaki ayrılığı artıracaktır." dedi. Reşmavi Hamas´a, Gazze halkının ihtiyaçlarının karşılanması için Gazze´deki hükümet kurumlarını hükümete teslim etme çağrısı yaptı.

Hamas sözcüsü Abdullatif el-Kanu ise komitenin, Gazze´de hükümetin işlerinin yürütülmesi için kurulduğunu ve Yasama Meclisi´nin onayının ardından görevine başladığını ifade etti. Kanu, komitenin kurulmasının Gazze´nin Batı Şeria´dan ayrıldığı anlamına gelmediğini, ulusal uzlaşı hükümetinin halen varlığını sürdürdüğünü, komitenin ise hükümetin Gazze´ye karşı üzerine düşeni yapması durumunda görevinin son bulacağını sözlerine ekledi.

Filistin Yasama Meclisi´nde milletvekili ve Hamas liderlerinden Salah Berdevil, geçen perşembe meclisin, komitenin kurulmasına onay verdiğini duyurmuştu.

Filistin´de 2 Haziran 2014´te ulusal uzlaşı hükümeti kurulmuş ancak Hamas ve Fetih arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle hükümet Gazze´de göreve başlayamamıştı.

 

 

-Timetürk



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER