Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ekrem İmamoğlu, İlim Yayma Vakfı'nın kurucu üyeliğinden çıkacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Sözcüsü Murat Ongun, başkan Ekrem İmamoğlu'nun İlim Yayma Vakfı'nın 'kurucular listesi'nde yer almasına ilişkin olarak açıklamada bulundu.

Ekrem İmamoğlu, İlim Yayma Vakfı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Sözcüsü Murat Ongun, başkan Ekrem İmamoğlu'nun İlim Yayma Vakfı'nın 'kurucular listesi'nde yer almasına ilişkin olarak açıklamada bulundu. İBB Sözcüsü Ongun, "Belediye başkanının kim olduğundan bağımsız olarak uygulamayı devam ettirmişler, bu konudan hiçbir şekilde haberimiz yoktu." ifadesini kullanarak "İmamoğlu, İlim Yayma Vakfı üyeliğinden çıkacak" dedi.

Ongun, bir haber sitesine yaptığı açıklamada "Vakfın duyurusunda da yer aldığı üzere, 1973 yılında söz konusu vakfın kuruluşunda İstanbul Valisi, İBB Başkanı ve Müftüsü'nün yer alması dolayısıyla bu makama gelenler daha sonraki dönemlerde de doğal olarak vakfın kurucu üyesi sayılmış. Belediye başkanının kim olduğundan bağımsız olarak bu uygulamayı devam ettirmişler, bu konudan hiçbir şekilde haberimiz yoktu." ifadelerini kullandı.

Ongun, basına yansıyan bilgilendirme belgesinin "kendilerine ulaşmadan servis edildiğini" belirtirken, Ekrem İmamoğlu'nun söz konusu "kurucu üyelikten çıkacağını" dile getirdi.

"İSTANBUL VALİSİ, İBB BAŞKANI VE İSTANBUL MÜFÜTÜSÜ VAKFIN DOĞAL ÜYELERİ"

İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün, Independent Türkçe'ye yaptığı açıklamada İlim Yayma Vakfı'nın kurucular listesinde yer alan isimlere ilişkin olarak vakıf kuruluş senedi gereği görevde olan İstanbul Valisi, İBB Başkanı ve İstanbul Müftüsü’nün görevleri süresince vakfın doğal üyeleri sayıldığını açıkladı.

Kurucular listesinde isimleri yer alan İBB Başkanının görev süresi bittiğinde de listeden çıkarıldıklarını ifade eden Tülün, şunları kaydetti:

"Buradaki üyelik şahsa değil, makama verilen bir üyelik. İmamoğlu’nun üyeliği de bu şekilde. Daha önceki belediye başkanları da aynen görevleri süresince kurucular listesinde gösteriliyordu. Görev süreleri bitince listeden çıkarıldılar."

Tülin, İmamoğlu’nun kurucuları arasında göründüğü İlim Yayma Vakfı’nın herhangi bir toplantısına da katılmadığını belirtmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz