Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ekonomik OHAL için “saçma sapan” dedi..

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk’e konuştu. Kurtulmuş, “Ekonomik OHAL” iddiaları ile birlikte, gündeme dair birçok konuda görüşlerine açıklık getirdi.

Ekonomik OHAL için “saçma sapan” dedi..

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk’e konuştu. Asgari ücret konusunda Kurtulmuş, “Çalışma Bakanlığımız beklentileri tespit etti. İşçi sendikalarının beklentileri geldi masaya. Hakkaniyetli bir asgari ücret tespiti olacaktır. Şu aşamada rakam söylemek doğru olmaz. Müzakere devam ediyor.” dedi.

“Ekonomik OHAL” iddiaları hakkında ise “Saçma sapan bir iddia, böyle bir şey düşünülemez.” ifadelerini kullanan Kurtulmuş, şunları söyledi: “Bir takım mallar olağanüstü pahalıdandı. hükümetin hassasiyeti vatandaşı korumak. Asgari ücret, memur zammı, burada geçen seneki dönemle kıyasladığınız önemli hale geldi. TÜİK, Avrupa’ya akredite olmuş tek resmi kurumdur. TÜİK ya da başka devlet kurumunun itibarını korumak zorundayız.

Matematik hesaplama ile yapıyor TÜİK. Resmi olarak TÜİK’e itibar etmek zorundayız. Devletin kurum ve kuruluşlarına olan güven ortada kalmazsa o zaman kime güveneceğiz? TÜİK’in yöntemleri test edilmiş sınanmış yöntemlerdir. Resmi rakamı ortaya koyuyor.

Türkiye zor bir süreçte geçiyor. Tezgahı dağıtan ülkeler bir daha toparlayamıyor. Yani üretimi korumamız lazım. Bunun için de üreticilerin desteğe ihtiyacı var. Dolara olan ihtiyacı azaltmak için destek veriliyor. Devletin üretimi sürdür diye verdiği parayı dövize yatırırsan, kendince tedbir almaya çalışırsan bu devletin parayı sana niçin verdiğinin karşılığı değildir. Üretemez duruma gelirsen bunun hesabını kim verecek? Üretime destek için verilen paranın ‘çıkarcı’ olarak kullanılmasını kastettim. bunun üzerinden algı operasyonu yapmaya çalıştılar.

Yüksek faiz düşük kurdan gelir sağlayanlar da vardı. Bu ortamda kendisine verilen Türk parasını dövize yatırmak manipülasyondur. Stokçuların üzerine nasıl gidiliyorsa bunun da üzerine gidilmelidir. Muazzam bir dolarizasyon eğilimi var. Hayat pahalılığı var. Yeni iş oluşturacağız. Ülkenin kalkınmadan pay almasını temin edeceğiz. İstikrar olursa ve manipülasyonu engellersek Türkiye’de döviz kuru belli noktaya gelecektir inşallah kısa bir süre içerisinde.

Partilerin kimi aday göstereceğini söylemek bize düşmez. Bizim adayımız Erdoğan’dır. Karşı tarafın adayı meselesi, aday bulmakta zorlanmaktır. Öyle bir profil ortaya koymalılar ki hem HDP’lileri memnun edecek hem de İYİ Partilileri memnun edecek böyle bir profil bulmak çok zor. Zor ama Kılıçdaroğlu kendi planı içinde doğru bir şekilde bunu götürdü, şahsi fikrim, CHP Genel Başkanı’nın aday olmasıdır.”



Anahtar Kelimeler: Ekonomik “saçma sapan” ..

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER