Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

EKONOMİ SERBEST KRİZ YASAK!

Döviz kurunda yaşanan dalgalanmayla ekonomik krizin etkileri iyice kendini hissettirmeye başladı. Esnaf ve şirketler zor günler geçirirken, vatandaş marketlerde su, salça ve hatta peçete bulmakta zorluk çekiyor.

EKONOMİ SERBEST KRİZ YASAK!

Buğday ürünlerinde yaşanan zam artışlarına karşı fırıncıların ekmek üretimini azalttığı kaydedilirken, ekonomik darboğazdan dolayı şirketlerin iflas etmek üzere olduğu vurgulanıyor. Şirketlere ?iflas etme´ yasağının getirildiği söylenilirken, bu durum ?ekonomi serbest, kriz yasak´ yorumlarına neden oldu.

Ekonomideki dalgalanmanın etkisi iyice belirginleşmeye başladı. Ekonomik kriz birçok sektörde işadamlarının belini bükerken, vatandaşın alım gücü her geçen gün düşüyor. Esnafından işadamına ürün bulmakta sıkıntı çekerken, bunun en büyük nedeninin ithalata yönelik politikalar olduğu belirtiliyor. Marketlerde su başta olmak üzere birçok ürün bulunmazken, ekmekte fırıncıların üretimi azalttığı ifade ediliyor. Girdi maliyetlerinin yükselmesiyle birçok esnaf ve işadamı iflasla bocalayıp duruyor.

 

GRAMAJI DÜŞÜRÜLDÜ

Üretime yönelik ekonomi politikalarının izlenmemesinden dolayı krizin en fazla hissedildiği sektörlerin başında gıda gelirken, son günlerde vatandaşlar su bulmakta zorluk çekiyor. Market stoklarında birçok ürünün azaldığı görülürken, su, şeker, salça ve peçete bulunmuyor. İthalat ürün maliyetlerinin yükselmesi esnafın ürün alma gücünü düşürüyor. Kurumsal dev firmaların ürünlerinde gramajı düşürdüğü görülürken, birçok ürünün tedavülden kaldırıldığı belirtiliyor.

FIRINCILAR ÜRETİMİ AZALTTI

Buğday ve buğday ürünlerindeki artış fırıncıların belini bükerken, elektriğe yapılan zamlar fırıncıyı da etkiliyor. Girdi maliyetlerinin artmasıyla ekmeğe zam isteyen fırıncılar, beklenilen zam haberinin gelmemesinin ardından farklı bir yönteme başvurdu. Fırıncıların, zammın yapılmamasından dolayı ekmek üretimini azatlığı belirtiliyor. Marketlerde bu duruma karşı vatandaşların ekmek bulmakta zorluk çektiği ifade ediliyor.

İflas etmek yasak

Esnaf ve işadamlarına yönelik teşvik planlarının istenilen düzeyde olmaması sıkıntıları daha da büyütürken, birçok bankanın esnafa kredilerini durduğu kaydediliyor. Birçok şirketin iflasın eşiğinde olmasına rağmen iflas etme duyurusunun ?yasaklandığı´ belirtiliyor. Şirketlerin yükselen girdi maliyetlerini ödemekte büyük zorluk çektiği vurgulanırken, yaşanan gelişmeler ?ekonomi serbest, kriz yasak´ yorumlarına neden oldu.



Anahtar Kelimeler: EKONOMİ SERBEST KRİZ YASAK

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER