Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Eğitim-Sen uyarıyor: Okullarımızda ezan okunuyor(!)

Türkiye’de laikliğin uygulanış biçimi dayatmacı ilkeler üzerine kuruludur. Özellikle eğitim öğretimde başörtüsü yasakları bu işin zirvesidir.

Eğitim-Sen uyarıyor: Okullarımızda ezan okunuyor(!)

Bazı İmam Hatip Liselerinde ezan okunması sol-Kemalist sendikayı rahatsız etmiş!

Türkiye’de laikliğin uygulanış biçimi dayatmacı ilkeler üzerine kuruludur. Özellikle eğitim öğretimde başörtüsü yasakları bu işin zirvesidir.

AK Parti iktidarı sonrasında yaşanan değişim laiklik üzerinden siyasal söylem üreten kesimlerin argümanlarını bir nebze değiştirdi. Artık eskisi gibi hadsiz bir laiklik vurgusu yerine daha farklı konular üzerinden laikliği gündemde tutmaya çalışıyorlar.

Açıktan başörtüsüne karşı çıkmamaları bu kanaatlerinin değiştiği anlamına mı gelir orası oldukça tartışmalı! Ancak farklı şekilde de olsa her fırsatta laikliği bir sopa gibi kullananların değiştiğine inanmak biraz safdillik olsa gerek.

İstanbul’da bazı liselerde okul idareleri çok güzel bir örnek ortaya koyarak Cuma günleri ders saatlerini Cuma namazına göre düzenleme kararı almışlar. Kurtuluş Anadolu Lisesi’nde alındığı iddia edilen bu kararı tebrik ediyoruz. Aynı zamanda İstinye Anadolu Lisesi ve Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde de mikrofondan ezan okunduğu iddiası da Cumhuriyet gazetesi tarafından dile getiriliyor. Eğer ki bu iddialar da doğruysa okul idarelerinin öğrencilerin namaza teşvikini sağlayacak bu adımları takdiri hak ediyor.

Ancak sol-Kemalist Eğitim-Sen laiklik sopasını eline almış, gardiyan misali okulları geziyor. Eğitim Sen 3 No’lu Şube Yürütme Kurulu üyesi Kübra Yazıcı, “AKP” iktidarını sorumlu tuttuğu ezan ve namaz uygulamalarından şikayet ediyor. “Yapılan uygulama AKP iktidarı tarafından büyük oranda aşındırılmış olan anayasanın laiklik ilkesinin tümden kaldırılmasına yönelik şeriat çağrılarının okullardaki tezahürü müdür?”

Laiklik üzerinden tehdit edip “şeriat tehlikesine(!)” dikkat çekmek sol-Kemalistlerin amentüsü olsa gerek! Ezandan ve Cuma namazına göre ders saatlerinin düzenlenmesinden rahatsız olanların bu ülkenin gerçek sorunlarıyla hiçbir alakası olmadığı rahatlıkla söylenebilir.

Berbat bir müfredat, tefekkürü ve mantığı işlevsiz hale getiren eğitim sistemiyle uğraşmaları gerekirken ezan ve namaz düşmanlığı yapanlar sorunun bizzat kaynağı olduklarının farkına varmalıdır! Durmadan laiklik üzerinden estirilen terörden bıktı usandı artık bu ülke!



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER