Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Edremit Rezaleti

Altan Tan Yazdı;

Edremit Rezaleti

Allah kimseye Süleyman Demirel’in akrabaları gibi akraba, Kemal Kılıçdaroğlu’nun partili arkadaşları gibi arkadaş vermesin!

Süleyman Demirel 40 yıla yakın bir süre Türkiye siyasetinin en etkili kişilerinden biri oldu, defalarca başbakanlık ve en sonunda da cumhurbaşkanlığı yaptı.

Bu dönem zarfında ülke vahşi kapitalizm yolunda ilerlerken binlerce  on binlerce kişi milyon dolarlar, halk tabiri ile milyon dolarlar, milyar dolarlar ‘götürdü’.

Süleyman Demirel’in Hacı Ali Demirel ve Şevket Demirel adlarında iki kardeşi, bunlarında Yahya Demirel ve Yahya Murat Demirel adlarında oğulları vardı.

‘Fukara’ Hacı Ali ve oğlu Yahya Demirel bir türlü iki elleri ile bir işlerini düzeltemediler!

Milletin bin bir türlü fırıldaklar çevirdiği, servetlerine servet kattıkları dönemde tüm siyaset ve bürokrasi ’emirlerinde’ olmasına rağmen defalarca iflas ettiler, daha doğrusu iflas etmeyi becerebildiler!

Şevket Bey’in oğlu Yahya Murat da amcası ve amcası oğlu kadar olmasa da benzer bir kader yaşadı. ‘Beceriksizlikte’ iki amca oğlu birbirleri ile yarıştılar!

Ailenin ortak mülkü olan Süleyman Demirel’in oturduğu Ankara Güniz Sokakta ki eve bile haciz getirdiler.

Sizin anlayacağınız cumhurbaşkanının evi haciz edildi.

Bir acayip iş daha oldu, her iki Yahya da amcalarının başbakan ve cumhurbaşkanı olduğu bir ülkede tutuklanarak cezaevine konuldular.

Bu kadar ‘beceriksiz’ akrabaları olduğu için Süleyman Demirel saçını başını yolmasın da ne yapsın?

Garibanın saçı da yoktu ki saçını başını yolsun!

Allah insana dostun da akrabanın da hayırlısını versin!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun derdi ise ‘Senin derdin dert midir benim derdim yanında’ misali Demirel’in derdine rahmet okutacak cinsten!

Bugüne kadar parayla pulla işi olmayan Kılıçdaroğlu’nun başının belası aklı evvel partili arkadaşları.

Kılıçdaroğlu CHP’yi tek parti dönemindeki keskin laikçi,  ulusalcı, baskıcı, başta Kürtler olmak üzere farklı kimlikleri inkarcı ve totaliter  anlayışından uzaklaştırarak yenilir yutulur, eli yüzü düzgün bir Sosyal Demokrat parti haline getirmek istedikçe başına gelmeyen musibet kalmıyor.

Bir gün ‘kılıcı tahta’ Bolu Beyi bir şeyler yumurtluyor, bir gün cumhurbaşkanı adayı yaptığı Muharrem İnce nara atıyor,başka bir gün İstanbul il başkanı Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya kalkıyor vesaire, vesaire, vesaire.

Malatyalıların; ‘Tam rahat bir uykuya dalacaktık ki, bu sefer de komşunun eşeğini kurt yedi, sabaha kadar düştük hayın kurdun peşine!’ demesi misali Kemal Kılıçdaroğlu biraz işleri rayına koyacak gibi oldu ki; bu sefer de Balıkesir’in CHP’li Edremit Belediyesi’nin düzenlediği Edremit’in Yunan işgalinden kurtuluşu törenlerinde lastik patladı!

Sahne ve dekor mükemmel!

Edremit’in orta yerinde  davullar zurnalar çalıyor, zeybek kıyafeti ile kızanlar oynuyor, nereden geldiği belli olmayan zincirlere vurulmuş kara çarşaflı bir kadın da orta yerde duruyor!

Kadın kim, nereden geldi,  niye orta yerde duruyor, Yunan mı, zeybekler mi, yoksa Edremit’in CHP’li  Belediye reisi mi kadını zincire vurdu belli değil!

Zeybekler niye zincirli kadının etrafında dört dönerek oynuyor o da belli değil.

Birden kadının zincirleri çözülüyor, kara çarşafın içinden Ahu Tuğba’nın gençliği gibi modern giyimli biri çıkıyor.

Urfalı hemşerim Bekir Coşkun’un dediği gibi ne olup bittiğini anla anlayabilirsen!

İroniyi bir yana bırakacak olursak: Bu konuyla ilgili televizyon programlarında bir sürü yorum yapıldı, gazetelerde onlarca yazı yayınlandı, bu yorum ve yazıları bir kez daha tekrarlayacak değilim.

O kadar sabır ve tahammülüm yok!

Allah rahmet etsin çocukluğumda yakın akrabalarımızdan yaşlı biri ömrünün son yıllarında çevredeki tartışmalarda genellikle susuyor,söz söylemeye mecbur kaldığı hallerde  ise adeta patlayarak  sadece küfür ediyordu!

Başta rahmetli dedem  olmak üzere arkadaşları; ‘Yahu niye bu kadar çok küfür ediyorsun, meramını doğru düzgün sakin bir şekilde neden ifade edemiyorsun?’ dediklerinde ise  ‘Bir saattir dinliyorum, söz bitti!’ diyordu.

Benim de içimden geçenleri, duygu ve düşüncelerimi yazıya dökmem edebe aykırı!

Ancak şunu söyleyebilirim; Allah ‘çok akıllı’ dostlarına karşı Kılıçdaroğlu’na yardım etsin!

AK Parti’lilere gelince; yatsın kalksın şükretsinler!

Bir ileri iki geri giden bu CHP olduğu müddetçe daha yiyecekleri çok ekmek var!

 

Kaynak: Farklı Bakış



Anahtar Kelimeler: Edremit Rezaleti

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz