Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Düşük Profilli Siyaset?

Ocak Medya yazarı Mustafa Kalabalık´ın konuya dair analiz yazısı...

Düşük Profilli Siyaset?

AK Parti´nin siyaset sahnesine kattığı iki kelimelik bir ifade; ?Düşük Profil?.

Adım adım uygulandığını görsek de, etkilerinin öncelikle Türk siyasi hayatına ne kadar seviye kazandırdığı(!) veya kaybettirdiği tam olarak ölçülemedi sanırım henüz.

Kısa zaman içinde de ölçülmesi, görülmesi galiba pek mümkün görünmüyor!

Başbakan bile seçerken(!) yapılan düşük profil tercihiyle, milletvekilleri koltuklarının sahiplerini seçerken yüksek profil beklemek ne kadar mümkündü ki, belediye başkanlarında yüksek profilli siyasetçiler görelim..!

Özellikle siyasi iktidarın il başkanlıkları, ilçe başkanlıkları koltuklarına yerleştirilen kişilere bakın, yine AK Parti´nin önceki il başkanları ve ilçe başkanlarını kıyaslayın, ne kadar ?yüksek veya düşük? seviye farkı var bir görün derim..!

Özellikle, Ankara Çubuk´taki şehit cenazesinde yaşanan son olay ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na cenazede yumruk atan şahıs için kimi kesimlerce verilen ?sahiplenme mücadelesi?, siyaseten toplumun zihinlerine ne kadar daha ?nefret ve ayrıştırma tohumu? saçılmasının bir başka örneği olarak ortada duruyor.

AK Parti´nin Çankaya İlçe Gençlik Kollarında tanıdığım(!), şimdiki AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan´ın paylaşımına dair haberleri görünce, ?yiğitlerimizi size yedirmeyiz? ifadeleri daha yukarılardaki makamlara doğru bir talebi olduğunu gösterdi bana şahsen?

Bu, geçmişte gazete basan, cam çerçeve indiren, tehditler savuran, bakan yardımcılığı makamlarıyla mükafatlandırılan ?yiğitlerin(!)? bir başka sonucu tabii..

Tarihin acımasızlığını, söylemlerin bir yerlerde not edildiğini, yapılanların ne kadar unutturulmaya çalışılsa da unutulmadığını ve unutulmayacağını bile umursamadan, ?çözüm sürecini? ve görmezden gelinen ?hendek kazılarını?, bu süreci üretenleri, sürdürenleri unutup ve toplumun da unuttuğunu varsayıp;

?Hainler ile bir oldunuz, milletimizin kudsiyeti ile alay edercesine sofralarında kaşık salladınız (Yenen ve yedirilen lahmacunları unutarak!). Şehit acısı ile verilen tepkiye, Genel merkezinizde terör destekçilerinin ziyaretleri ile karşılık verdiniz. Siz haininize sahip çıkarken, biz yiğitlerimizi size yedirmeyiz? demesinin başka nasıl bir izahı olabilir..!

Hz. Mevlana´nın dediği gibi; ?Kardeşim sen düşünceden ibaretsin. Geriye kalan et ve kemiksin. Gül düşünürsün, gülistan olursun. Diken düşünürsün, dikenlik olursun.?

Sen, yiğitliği eğer ağabeylerinden gördüğün gibi zannedersen, gül mü olursun?, diken mi..?

Analizin devamı...



Anahtar Kelimeler: Düşük Profilli Siyaset

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz