Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dünya´yı en çok Çin zehirliyor

Dünya genelinde yapılan bir çalışmaya göre geçen yıl zararlı emisyonlar bazında en fazla salınım Çin´de gerçekleşt

Dünya´yı en çok Çin zehirliyor

Dünya çapında yapılan BP 2019 Dünya Enerji İstatistik Görünümü Raporu´na göre, geçen yıl zararlı emisyonlar bazında en fazla salınım Çin´de gerçekleşti.

Rapora göre, dünyada hava kirliliğinin temel nedeni; petrol, kömür ve doğal gaz gibi fosil kaynaklardan oluşuyor. Dünya genelinde toplam karbondioksit emisyonları geçen yıl önceki yıla göre yüzde 2 artarak 33 milyar 684 milyon tona yükseldi.

DÜNYADA EN FAZLA EMİSYON SALINIMI ÇİN´DE

Geçen yıl dünyada en fazla emisyon salımına sahip ülkeler ise sırasıyla Çin, ABD ve Hindistan olarak kayıtlara geçti. Söz konusu dönmede Çin´de karbondioksit emisyon miktarı yüzde 2,2 artarak, 9 milyar 419 milyon ton oldu.

ABD ise emisyon miktarını yüzde 2,6 yükselterek 5 milyar 17 bin tonla dünya genelinde en fazla karbon salımının yapıldığı ikinci ülke olarak belirlendi. Onu, 2 milyar 481 milyon karbondioksit emisyonu ile Hindistan izledi.

Uzmanlar, uzun yıllardır Çin´deki hava kirliliğinin korkutucu boyutlara ulaştığını ve bunun ciddi bir küresel çevre felaketine dönüşebileceği yönünde uyarılarını yineliyor.

Kaynak: Medya



Anahtar Kelimeler: Dünya zehirliyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER