Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ERMENİ SOYKIRIMI TARTIŞILIRKEN ARAKANDA BUDİZM VAHŞETİ YAŞANIYOR

ARAKAN

ERMENİ SOYKIRIMI TARTIŞILIRKEN ARAKANDA BUDİZM VAHŞETİ YAŞANIYOR

 Dünya 1915 olaylarına kilitlenmişken arakandaki zulüm aratarak devam ediyor. Budizm'in Arakanlı Müslümanlara yapmış olduğu sistematik soykırım, herkesin gözü önünde canlı canlı devam ediyor. Mynmar'da Budistler tarafından öncelikle evlerinden çıkarılan, sürülen Arakanlılar; Bangladeş'teki kamplar başta olmak üzere pek çok ülkede mülteci konumuna düştü.

Bilinen rakamla 500 bin Arakanlı Müslüman şu an yurtlarından çıkarılmış şekilde, sağlık kontrollerine izin verilmeden sığınmacı olarak hayat mücadelesi veriyor. 100 bine yakın Arakanlının da orman ve vadi içlerinde kaçak olarak yaşamak zorunda bırakıldığı ifade ediliyor.

Dinlerinin öldürmeme üzerine kurulduğunu iddia eden, şiddetle mücadele ettiklerini söyleyen, turuncu kıyafetleri ve sıfıra vurulmuş saçlarıyla kapitalist para babalarının şımarık çocuklarının vicdanlarını belli bir ücret karşılığı çitileyen Budist rahipler, yalnız Müslümanlara değil onlara yardım edenlere dahi tahammül edemiyor. Birleşmiş Millet bürolarını bile taş yağmuruna tutuyor.

Mynmar Budistleri tarafından inanılmaz işkencelere tabi tutulan Arakan Müslümanları, insanlık sınırının altındaki koşullarda yaşadıkları kamplarından da çıkartılmaya başlandı. Gerekçe, Bangladeş hükümetinin politikasının değişmesi yani canının öyle istemesi”. Kendine sığınanları açıkta bırakıp kirli su içmeye kaya diplerindeki otları yemeğe mahkûm eden Bangladeşlilere emanetler

Şu ana kadar, 12 bin aile kamplardan zorla çıkarıldı. Adeta ölüme terk edildi. Bu sayının artması öngörülüyor. Bu acil yardım çığlığı üzerine Türkiye'deki yardım kuruluşları harekete geçti. En azından bir lokma ekmek ve temiz bir su götürmek için Türkiye'den yardım elleri, Müslüman kardeşlerimize uzanacak.
Bangladeş hükümetinin, ülkedeki İslam alimlerinin infazından dolayı zaten sicili bozuk. Şimdi de Arakanlı Müslümanlara karşı sistematik soykırıma destek olunuyor. Türkiye, bu zalim hükümete uyarıda bulundukça bizimle ilişkiyi bozuyor olmaları da kötü niyetlerinin başka bir göstergesi.
Güvenlik Konseyi'nden karar çıkarttırarak Yemen'e anında müdahale eden Arap ülkelerinin ve Birleşmiş Milletlerin Mynmar ve Bangladeş'e de gereken tepkiyi göstermesi gerekiyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER