Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dünya nüfusunun yüzde 82´si ABD´nin Kudüs kararına karşı

ABD Başkanı Trump´ın Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanımasına BM Genel Kurulu oylamasında karşı çıkan 128 ülkenin toplam nüfusu, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 82´sini oluşturuyor.

Dünya nüfusunun yüzde 82´si ABD´nin Kudüs kararına karşı

ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs´e ilişkin kararının İslam ülkeleri başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde tepkiyle karşılanması, dün BM Genel Kurulu´nda ezici üstünlüğe ulaşan bir destekle tepki görmüştü. 

ABD yönetiminin tüm tehditlerine rağmen BM´deki oylamada karşı cephesinde yer alan ülkelerin nüfusu, devletlerin sayısına kıyaslandığı çok daha ağırlıklı bir durum oluşturuyor.

ABD´nin kararına karşı çıkan, BM kararının kabul edilmesine ?evet? diyen 128 ülkenin toplam nüfusu yaklaşık 6 milyar 187 milyonu buluyor. Bu rakam, yeryüzündeki toplam 7,5 milyarlık nüfusun yüzde 82,5´ini oluşturuyor. 

Trump´la birlikte hareket ederek karara ret oyu veren 8 ülkenin ve ABD´nin yaklaşık toplam 380 milyonluk nüfusunun dünya nüfusuna oranı ise sadece yüzde 5,1´i buluyor.

BM Genel Kurulu´ndaki oylamaya katılmamayı tercih eden ve toplam 290 milyon civarında nüfusa sahip 21 ülkenin dünya nüfusu içindeki payı yüzde 3,8´e denk geliyor.

Oylamada çekimser kalan 35 ülke ise yaklaşık 650 milyon insanlar dünya nüfusunun yüzde 8,6´sını barındırıyor.

Bu tabloya göre yeryüzündeki her 10 kişiden en az 8´i, ABD´nin Ortadoğu´da barış umutlarına kökten darbe vuran kararının karşısında yer alıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER