Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DÜNYA MÜSLÜMAN ALİMLER BİRLİĞİ´NDEN FİLİSTİNLİLERE DESTEK ÇAĞRISI

???????Dünya Müslüman Alimler Birliği, dünya ülkeleri halklarına, Filistinlilerin evlerine dönüş hakkına destek olmak için meydanlar ile elçilikler önünde gösteri yapma çağrısında bulundu.

DÜNYA MÜSLÜMAN ALİMLER BİRLİĞİ´NDEN FİLİSTİNLİLERE DESTEK ÇAĞRISI

Dünya Müslüman Alimler Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail yönetiminin, evlerine geri dönmek ve topraklarını geri almak isteyen Filistinlilere yönelik uygulamalarının büyük bir endişe ve üzüntüyle takip edildiği belirtildi.

İsrail´in Filistin´de işlediği suçların kınandığı açıklamada, dünya ülkeleri halklarından, meydanlar, büyükelçilikler ve konsolosluklar önünde Filistin´e destek gösterisi yapması istendi.

"Filistinli mültecilerin 1948´de tehcir edildikleri topraklara geri dönme talebi geçen yılların silemediği temel ve yasal bir taleptir." ifadesine yer verilen açıklamada, "teslim olma" seçeneğinin özellikle "yüzyılın anlaşmasına" hazırlık yapıldığı, İsrail ile normalleşmenin, abluka ve yerleşim birimleri inşaatının arttığı bir dönemde dönüş hakkını unutturamadığı kaydedildi.

İsrail askerlerinin, Gazze sınırında dün düzenlenen "Filistin Toprak Günü" gösterilerine gerçek mermiyle müdahalesi sonucu 15 Filistinli şehit olmuş, yüzlerce Filistinli yaralanmıştı.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER