Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DTSO’dan Kürtçe seçmeli derse destek: Ödüllü hikaye yarışması düzenleniyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Kürt anadilde eğitimi teşvik için ödüllü hikaye yazma yarışması düzenliyor.

DTSO’dan Kürtçe seçmeli derse destek: Ödüllü hikaye yarışması düzenleniyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), yaptığı yazılı açıklamayla, okullarda seçmeli Kürtçe (Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde) dersinin tercih edilmesine desteğini bildirdi.

Açıklamada, “5-6-7 ve 8’inci sınıflar için seçmeli dersler arasında yer alan Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinin seçilmesi hem Kürtçenin önündeki bazı engellerin aşılmasına vesile olacak, hem de Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümlerinden mezun olan öğretmen adaylarının istihdamını sağlamış olacaktır” denildi.

“Kürtçenin orta öğretimde seçmeli ders olarak okutulması yeterli olmamakla birlikte çocuklarımızın kendi anadillerinde eğitim almaları önemli ve değerlidir” vurgusunda bulunan DTSO açıklamasında, “Kürtçenin eğitimin her alanında kullanılması ve gelecek nesillerin kendi anadili ve kültürleri ile yetişmelerini sağlamak için başta veliler olmak üzere, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, üniversiteler, akademisyen ve yazarlara önemli sorumluluklar düşmektedir” diye belirtildi.

DTSO, Kürtçenin korunması ve geliştirilmesi konusunda toplumun tüm kesimlerine görev ve sorumluluk düştüğünü belirterek, özellikle kamu kurumları ve üniversitelerin daha duyarlı davranmaları gerektiğini vurguladı.

YARIŞMA ÖDÜLÜ TABLET VE KÜRTÇE EDEBİYAT SETİ

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“Çocuklarımızın kendi anadillerinde eğitim görmelerini teşvik etmek, Kürtçe dil ve kültürünün korunarak gelişmesini sağlamak amacıyla Odamız üzerine düşen sorumluluk gereği bir yarışma düzenleyecektir. Odamız ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla oluşturulacak bir komisyon tarafından yürütülecek ‘Kürtçe Hikâye Yazma Yarışması’ sonucunda başarılı olan 100 öğrenciye tablet hediye edilecektir. Ayrıca yarışmaya katılacak bütün öğrencilere Kürtçe edebiyat seti hediye edilecektir.”

Kürtçe seçmeli ders için son başvuru tarihinin 21 Ocak 2022 Cuma günü olduğunu tekrardan hatırlatarak, öğrenci ve velilerimizi seçmeli ders olarak Kürtçeyi (Kurmanci, Zazaki) seçmeye, öğrencilerimizi “Kürtçe Hikaye Yazma Yarışmasına” katılmaya davet ediyoruz.

“Kürtçe Hikâye Yarışması” Katılım Şartları ve Son Başvuru Tarihi Detayları:

1-Hikayeler Kürtçenin Kurmanci veya Zazaki lehçelerinde yazılacaktır.

2-Başvuru yapan öğrenciler seçmeli ders olarak Kürtçeyi seçtiklerini belgeleyeceklerdir.

3-Yarışmacılar Ortaöğretimin 5-6-7 ve 8.nci sınıf seviyesinde olacaklardır.

4-Hikayeler en az 400 kelimeden oluşmalıdır.

5-Yarışmaya Diyarbakır il ve ilçelerinde eğitim gören öğrenciler başvurabilecektir.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER