Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DSP'den Cumhur İttifakı'na katılma iddiasına ilişkin açıklama: Tabii ki değerlendiririz

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, "Cumhur İttifakı'ndan bir teklif gelirse kabul eder misiniz?" sorusuna yanıt verdi.

DSP

Cumhur İttifakı'na katılacağı iddia edilen Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal açıklama yaptı. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceklerini önceki gün bir televizyon programında duyuran "Birbirleriyle siyasi anlamda herhangi bir birliktelikleri ve benzerlikleri olmayan 6 siyasi parti, sadece bir merkezin organize ettiği gerekçelerle Türkiye'de yönetimi değiştirme çabasına girdi" iddiasında bulundu.

'MİLLET İTTİFAKI'NDAN BU BİRLİKTELİK İÇERİSİNDE YER ALMAMIZA YÖNELİK TALEP YA DA TEKLİF ULAŞMADI'

A Haber'e konuşan Aksakal, şöyle devam etti:

"İster istemez mevcut seçim sistemi içerisinde sadece Demokratik Sol Parti olarak algılanmasın bu, iktidarı yöneten AK Parti dahil ittifaklarla devleti yönetme noktasında ve alternatif ortaya çıkarılan Millet İttifakı da 6 tane parti var. Bunun yadırganacak bir tarafı yok. Bugüne kadar bize ne Cumhur İttifakı'ndan ne de Millet İttifakı'ndan bu birliktelik içerisinde yer almamıza yönelik talep ya da teklif ulaşmadı."

'BUNU TABİİ Kİ DEĞERLENDİRİRİZ'

"Cumhur İttifakı'ndan bir teklif gelirse kabul eder misiniz?" sorusuna Aksakal, "Bunu tabii ki değerlendiririz. Yarın Başkanlık Divanımız toplanıyor. Cumartesi günü de Parti Meclisimiz toplanıyor. Bu konuların görüşülüp bir şekle evrilmesi sağlanacak. Bir karar oluşturulacak, o karar çerçevesinde tabii ki değerlendirmeye alınacaktır" yanıtını verdi.

 

Kaynak: Artı Gerçek



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER