Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DSP GENEL BAŞKAIN ÖNDER AKSAKAL: HDP’YE 47 TRİLYON PARA VERECEKLER

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal sert açıklamalarda bulundu. Aksakal, CHP'ye sert eleştirilerde bulundu. Aksakal, HDP'ye ocak ayında 47 trilyon para verilecek olmasına da tepki gösterdi.

DSP GENEL BAŞKAIN ÖNDER AKSAKAL: HDP’YE 47 TRİLYON PARA VERECEKLER

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "DSP, 'sol' kavramını Türkiye'de millileştiren tek partidir. DSP, sol değerleri bünyesinde taşıyan ancak Türkiye'nin yerli koşullarını ve kültürünü de barındıran bir partidir." dedi. Aksakal, "CHP'nin 12 Eylül sonrası yeniden açılması Türkiye'nin en büyük talihsizliklerinden birisidir. Bunu ilk gören DSP'nin kurucusu Bülent Ecevit olmuştur." diye konuştu. 

KANIMIZA DOKUNUYOR

Aksakal, "DSP olarak vatan, millet, ülkenin bölünmez bütünlüğü konusunda mücadelemizi yaparken biz devletten 47 kuruş destek almıyoruz ama bu ülkenin bölünmesi için siyaset yapan HDP'ye ocak ayında 47 trilyon para verecekler. Bu, kanımıza dokunuyor. Bunun mutlaka düzeltilmesi lazım." ifadelerini kullandı. 

Önder Aksakal, yaptığı açıklamada, Türkiye'de bir muhalefet boşluğunun olmadığını, bunu parlamentoda olmamasına rağmen DSP'nin fazlasıyla yerine getirdiğini ileri sürdü.

JAKOBEN OLİGARŞİK YAPIYI AK PARTİ İKTİDARI DA BERTARAF EDEMEDİ

Parlamentoda ise muhalefetin değil, sadece iktidarın bulunduğunu savunan Aksakal, şunları ifade etti:

"CHP, sadece bu dönemde değil kurulduğu 1992 yılından bu yana devleti yönetme gayreti içinde bulunmadığı için Türkiye'nin en büyük şanssızlığı haline gelmiştir. Bülent Ecevit de 12 Eylül'den sonra CHP'nin oligarşik yapısını yıkamadığından dolayı DSP'yi kurma ihtiyacı duymuştur. CHP'nin 1992'de yeniden açılmasıyla bürokrasi içinde de çöreklenmiş o jakoben oligarşik siyasi yapı maalesef bugünkü Ak Parti iktidarı tarafından da bertaraf edilebilmiş değil. Eğer gerçekten Türkiye'de bu yapı elimine edilecekse, halkın iktidarını sağlayacak sistem sağlıklı şekilde kurulacaksa, toplumun tüm kesimlerinin parlamentoda temsilini sağlayacak yasal düzenlemelerin acilen yapılmasında fayda var."

'CHP, HDP'NİN ÇANTASIZ AVUKATLIĞINI YAPIYOR'

Aksakal, sol kesimin CHP'ye oy vermesinin nedeninin yüzde 10'luk seçim barajı olduğunu, insanların bu kaygıyla oy attığını kaydederek, buna bir başka örneğin de HDP olduğunu dile getirdi.

HDP'nin "terör örgütü PKK ile ilişkimiz yoktur" gibi bir anlayışı ortaya koymadığını ifade eden Aksakal, CHP'nin zaman zaman HDP'nin "çantasız avukatlığını" yapmaya soyunduğunu, bu konuda iktidarın da çeşitli yanlışlarının olduğunu söyledi. 

CHP DÖNEMİNİ 12 EYLÜL ÖNCESİ VE SONRASI OLARAK İKİYE AYIRMAK LAZIM

CHP dönemini "12 Eylül öncesi ve sonrası" olarak ikiye ayırmak gerektiğini ifade eden Aksakal, 12 Eylül öncesinde CHP'nin başarılı dönemlerinde başında hep Bülent Ecevit ve onun felsefesi olduğunu vurguladı.

Aksakal, 12 Eylül'den sonra iktidara gelmiş solun tek partisinin DSP olduğunu, 1992'de yeniden açılan CHP'nin 27 yıldır devlet yönetiminde herhangi bir görev almadığını kaydetti.

HDP'YE OCAK AYINDA 47 TRİLYON PARA VERECEKLER

Televizyonlarda HDP için "PKK'nın siyasi temsilcileri parlamentoda" denildiğine buna rağmen, bu partiye devletin maaş, araç ve hazineden yardım verdiğine dikkati çeken Aksakal, şunları kaydetti:

"Teröre destek vermek gibi bir görevi var mıdır bu devletin? Eğer bunlar hakikaten PKK terör örgütünün siyasi uzantılarıysa... Devletin bu muğlaklığı ortadan kaldırması gerek. Bunu açıkça talep ediyoruz. DSP olarak vatan, millet, ülkenin bölünmez bütünlüğü konusunda mücadelemizi yaparken biz devletten 47 kuruş destek almıyoruz ama bu ülkenin bölünmesi için siyaset yapan HDP'ye ocak ayında 47 trilyon para verecekler. Bu, kanımıza dokunuyor. Bunun mutlaka düzeltilmesi lazım."

BUNLAR İFTİRA DEĞİL VAKA

Seçimlerde yapılan ittifakları eleştirerek asıl kahramanlığın tek başına sonuç almak olduğunun ileri süren Aksakal, "CHP'nin 12 Eylül sonrası yeniden açılması Türkiye'nin en büyük talihsizliklerinden birisidir. Bunu ilk gören DSP'nin kurucusu Bülent Ecevit olmuştur." diye konuştu.

Aksakal, "CHP'nin isminin HDP ve FETÖ ile anıldığını" savunarak, bunların birer iftira değil, vaka olduğunu söyledi.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER