Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DSÖ uyardı: Gençlerde vaka oranı katlanarak artıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 14-25 yaş arasındaki gençlerde vaka oranının son beş ayda üçe katlandığına dikkat çekti.

DSÖ uyardı: Gençlerde vaka oranı katlanarak artıyor

Çin’de başlayan ve kısa sürede tüm dünyayı saran koronavirüs salgınına ilişkin şu ana kadar 18,5 milyon kişi hasta oldu, 700 bini aşkın kişi de hayatını kaybetti. Koronavirüste alınan önlemler nedeniyle vaka sayılarında düşüş yaşayan ülkeler, yaz aylarının da gelmesiyle kontrollü normalleşme sürecine girdi. Ancak normalleşme beraberinde rehaveti de getirince vaka sayılarında yeniden patlama yaşanmaya başlandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de salgına karşı uyarılarda bulunuyor. DSÖ, 14-25 yaş arasındaki gençlerde vaka oranının son beş ayda üçe katlandığına dikkat çekti. 

Sputnik Türkiye’nin haberine göre DSÖ’nün 24 Şubat ile 12 Temmuz tarihleri arasında 6 milyon enfekte kişi üzerinde yaptığı inceleme sonucunda, bu zaman diliminde 14 -25 yaş arasındaki kişilerin oranının yüzde 4.5’ten yüzde 15’e çıktığı belirlendi.

Johns Hopkins Hastanesi yöneticilerinden Neysa Ernst, “Gençler maske ve sosyal mesafe konusunda daha tedbirsiz davranmaya yatkınlar” diyor. Ernst, “Seyahat, virüse yakalanma ve onu yayma ihtimalini artırıyor” ifadelerini kullanıyor.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus da “Bunu daha önce de söyledik, şimdi tekrarlıyoruz: Genç insanlar görünmez değil. Onlar de enfekte olabilir, ölebilir, hastalığı başka insanlara bulaştırabilirler” demişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER