Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DSÖ: 2021 yılı sonuna kadar 2 milyar doz aşı üretilebilir

Dünya Sağlık Örgütü'nden Dr. Soumya Swaminathan, 2021 yılı sonuna kadar 2 milyar doz aşı üretileceğini, bu yıl içinde ise milyonlarca doz aşının üretileceğini umduklarını söyledi.

DSÖ: 2021 yılı sonuna kadar 2 milyar doz aşı üretilebilir

Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) Soumya Swaminathan, korona virüsüyle mücadele kapsamında bu yıl milyonlarca doz aşının ve 2021 yılı sonuna kadar 2 milyar doz aşının üretileceğini umduklarını söyledi.

‘UMUDUMUZU KAYBETMEMELİYİZ’

Hapishaneler ve bakım evleri gibi virüsün yayılma riskinin yüksek olduğu ortamlara öncelik tanınacağını aktaran Swaminathan, sağlık çalışanlarına da öncelik verileceğini söyledi. Swaminatha, “Umutluyum, iyimserim. Ama aşı geliştirilme konusu karmaşık bir girişim bu yüzden bu çalışmalar beraberinde belirsizliği getiriyor” dedi. Swaminathan, şu ifadeleri kullandı: “İyi olan şu ki, aşı çalışmaları için birçok platformumuz var. Bu yüzden ilk çalışmalar veya ikinci çalışmalar da başarısız olsa bile umudumuzu kaybetmemeli ve pes etmemliyiz.”

‘HASTALIĞIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK MUTASYON YOK’

Salgınla mücadele kapsamında, 10 potansiyel aşının insan üzerinde denemelerine başlandığını aktardı. Swaminathan, şimdiye kadar elde edilen genetik analiz verilerinin, yeni korona virüsünün hastalığın seyrini değiştirecek şekilde mutasyona uğramadığını gösterdiğini de sözlerine ekledi. 



Anahtar Kelimeler: : sonuna kadar milyar üretilebilir

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER