Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DSG, Suriye ordusuna katılma hazırlığında

YPG terör örgütünün temelini oluşturan DSG, Suriye rejim ordusuna katılmak için şartını sundu?

DSG, Suriye ordusuna katılma hazırlığında

Suriye´de çözüm için şimdi de ?Adana Mutabakatı´ gündeme gelirken, YPG terör örgütünün temelini oluşturduğu DSG, Suriye rejim ordusuna katılma hazırlığında. Örgüt, orduya katılmak için Şam yönetiminden özel statü talep etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in, Suriye´de çözüm için ?Adana Mutabakatı´nı gösterip Ankara ve Şam´ın diyalog içerisinde olması önerisi gündemde baş sıralarda olurken, Suriye´de yeni gelişmeler de yaşanmaya başlandı.

KATILMA ŞARTINI MASAYA KOYDU

Suriye´de faaliyet gösteren YPG terör örgütünün çatısını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Suriye rejim ordusuna dahil olma hazırlığını artırdı. Önceki günlerde 11 maddelik taleplerini Rusya aracılığı ile Suriye´ye bildiren örgüt, şimdi de rejim ordusuna katılmak için şartını masaya koydu.

SURİYE´NİN KUZEYİNDE GÖREVLENDİRİLMEK İSTENİYORLAR

Suriye ordusunda kendilerine yönelik özel bir statü tanınmasını isteyen örgüt, bunun gerçekleşmesi halinde tüm unsurları ile birlikte Suriye ordusuna katılacaklarını belirtti. Özel statünün detayları ile ilgili bilgi veren kaynaklara göre, DSG Suriye´nin kuzeyinde YPG´nin işgal ettiği alanlarda görevlendirilmek isteniyor. Örgütün isim talebinde de bulunduğunu iddia eden kaynakların aktarımına göre, örgüt kendilerine ?Kuzey Birlikleri´ veya buna benzer bir isim verilmesini istiyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER