Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dönemler Değişiyor Kuyruklar uzuyor

Ülkemizdeki işsizlik manzarası değişmezken, değişen sadece şehirler ve kuyrukların uzunluğu oluyor.

Dönemler Değişiyor Kuyruklar uzuyor

Ülkemizdeki işsizlik manzarası değişmezken, değişen sadece şehirler ve kuyrukların uzunluğu oluyor. Türkiye´nin hemen her ilinde vatandaşlar, 6 aylık geçici iş için İşkur önlerinde gece saatinden itibaren kuyruğa girerken, ortaya işsizlik kuyruğu manzaraları çıkıyor. 

KİLİS´TE BİN 500 KİŞİ...

Kilis´te, Türkiye İş Kurumu tarafından kamu kurumlarında 6 ay süreyle istihdam edilmek üzere 1500 kişinin işe alınacağı duyuruldu. Duyurunun ardından dün sabah başlayan müracaatlar için sabah erken saatlerde gelen kişiler, başvuruda bulunmak için İşkur İl Müdürlüğü önünde kuyruk oluşturdu. Polis ekiplerinin önlem aldığı İşkur İl Müdürlüğü önüne gelenler, işe girmek istediklerini ifade etti. Yetkililer, 18 Ocak tarihine kadar başvuruların devam edeceğini ve işe alınacak kişilerin daha sonra noter huzurunda yapılacak kura çekimiyle belirleneceğini ifade etti.

 

KARAMAN´DA 500 KİŞİ...

Karaman´da da Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında, 6 ay süreyle çalıştırılacak 500 kişilik geçici iş için çok sayıda kişi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü´nde kuyruk oluşturdu.

Kentteki kamu kurumlarında TYP kapsamında 500 kişinin 6 ay süreyle istihdam edileceği açıklandı. İlçe ve belde belediyelerinin yanı sıra projede İl Özel İdaresi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Karaman Müftülüğü de personel alacak. 6 aylık geçici iş için 500 kişi istihdam edilecek. Geçici işte çalışmak isteyen çok sayıda kişi, İŞKUR İl Müdürlüğü´ne akın etti. Birçok kurum işe alacağı personelleri kura yöntemi ile belirleyecek. Ermenek Belediye Başkanlığı ve Karaman Müftülüğü ise işe alımda liste yöntemi kullanacak.

SİVAS´TA 1.000 KİŞİ...

SİVAS´ta ise TYP kapsamında 1.000 kişinin istihdam edileceği haberi üzerine iş başvurusu yapmak için gelen vatandaşlar İşkur önünde uzun kuyruklar oluşturdu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER