Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dolarda yeni rekor: 7,94

TL'nin döviz kurları karşısındaki erimesi devam ediyor.

Dolarda yeni rekor: 7,94

Döviz kurları bugüne de yeni rekor seviyelerle başladı. İstanbul serbest piyasada dolar 9,89 lira, euro 9,30 lira, sterlin ise 10,22 liradan açılış yaptı. İlerleyen saatlerde yükselişini sürdüren dolar saat 11.14 itibariyle 7,94 lirayla yeni bir tarihi rekora imza attı. Euro 9,35, sterlin ise 10,31 lirayla rekor tazeledi. Böylece TL'nin yıl başından bu yana dolar karşısınaki kaybı yüzde 30 seviyelerini buldu.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 7,86 lira, euronun satış fiyatı ise 9,24 lira olmuştu.

TL NEGATİF AYRIŞTI

TL, gelişen ülke paraları karşısında da negatif ayrıştı. ABD Doları'nın önemli paralar karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.18 düşüşle 1,170 puan oldu. Dolar karşısında sadece Solomon Adaları ile TL negatifte. 

Kuyumcularda gram altın 481, çeyrek altın 786 liradan satılıyor.

KÜRESEL PİYASALAR POZİTİF SEYİRDE

Küresel piyasalar yeniden canlanan teşvik beklentileri ile pozitif bir seyir izliyor. ABD'de mali desteklerin devam etmesi yönünde Fed'den gelen güçlü mesajlar, piyasalarda bu yöndeki beklentileri tekrar canlandırdı. Salgının ekonomik etkileriyle mücadele kapsamında hayata geçirilmesi planlanan destek paketine yönelik müzakereleri 3 Kasım'da gerçekleştirilecek seçime kadar durduran Trump, dün gece sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Temsilciler Meclisi ve Senato, Hava Yolu Maaş Bordro Desteği için 25 milyar dolar ve küçük işletmelere yönelik Maaş Koruma Programı için 135 milyar doları hemen onaylamalı" ifadesini kullandı.

İSPANYA'DA 72 MİLYAR EUROLUK YENİ TEŞVİK PAKETİ

Avrupa tarafında, Trump'ın açıklamaları öncesinde kapanan borsalarda karışık bir seyir izlendi. Dün açıklanan verilere göre Almanya'da sanayi üretimi, piyasalardaki yüzde 1,5 artış beklentisine karşın ağustosta yüzde 0,2 azalırken, artan Kovid-19 vaka sayıları nedeniyle bölgesel de olsa sıkı tedbirlerin tekrar gündeme gelmesi de piyasaları olumsuz etkiliyor.

Devam eden salgın nedeniyle Avrupa'da da mali destek paketleri birbiri ardına gelmeye devam ediyor. Dün İspanyol hükümeti 3 yıllık ve 72 milyar euroluk bir ekonomik teşvik paketi açıkladı. 

Kaynak: gazeteduvar.com.tr



Anahtar Kelimeler: Dolarda rekor:

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER