Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dolar ve euro kasım ayına nasıl başladı?

Döviz kurları kasım ayının ilk gününe sakin bir başlangıç yaptı. Dolar/TL, 9,60'ın hemen altında değerlenirken euro/TL ise 11,09 civarında seyrediyor.

Dolar ve euro kasım ayına nasıl başladı?

Ayın ve haftanın ilk günü yurt içinde İstanbul Ticaret Odası(İTO) perakende fiyatları ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) raporu izlenecek. Ayrıca Ticaret Bakanı Mehmet Muş ekim ayı dış ticaret rakamlarını paylaşacak. Yurt dışında ise gündem her ayın başında olduğu gibi İmalat Sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi(PMI) verileri olacak.

DOLAR VE EURODA SON DURUM

Döviz kurları, haftaya ve yeni aya sakin bir başlangıç yapıyor. Dolar/TL, 9,60'ın hemen altında değerlenirken euro/TL ise 11,09 civarında el değiştiriyor.

ASYA BORSALARI

Asya borsaları, haftaya yükselişle başlarken Çin fabrika faaliyetlerinde beklenenden daha keskin bir daralmaya işaret eden veriler risk iştahını olumsuz etkiledi. Japonya'nın Nikkei endeksi ise Başbakan Fumio Kishida'nın Liberal Demokrat Partisi'nin dün gerçekleşen seçimlerde beklenenden daha iyi bir sonuçla karşılaşması ve seçim anketlerinin partinin rahatlıkla çoğunluğu elde ettiğini göstermesinin ardından yüzde 2,3 artarak bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. S&P 500 vadeli işlemleri yüzde 0,3 yükseldi.

PETROL FİYATLARI

Petrol fiyatları, Çin'in benzin ve dizel rezervlerini kullanıma açmasının küresel arz sıkıntısına ilişkin endişeleri hafifletmesiyle düşerken, yatırımcılar, 4 Kasım'da gerçekleşecek olan ve gelecek için üretim hedeflerini artırabilecek büyük ham petrol üreticileri toplantısı öncesinde kazanım elde etti. Brent petrolün varil fiyatı bugün, yüzde 0.4 civarı düşüşle 83,4 dolara geriledi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı ise yatay seyirle 1.784 dolar düzeyinde.



Anahtar Kelimeler: Dolar kasım ayına nasıl başladı?

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER