Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dolar ve euro güne nasıl başladı?

Dün açıklanan yeni koronavirüs tedbirlerinin piyasalar üzerindeki etkisinin izleneceği yeni güne döviz kurları sınırlı hareketlerle başladı. Dolar/TL 7,75, euro/TL ise 9,20 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar ve euro güne nasıl başladı?

Piyasaların merakla beklediği kritik faiz kararının öncesinde dün 7,80'e kadar yükseldikten sonra günü 7,70'in altında tamamlayan döviz kurları yeni güne de sınırlı hareketlerle başladı.

Dolar/TL kuru saat 09.20 itibarıyla 7,75 civarında dengelenirken euro/TL için ise 9,19-9,20 bandında hareketler söz konusu.

YURT İÇİ PİYASALARDA GÜNDEM

Bugün piyasalarda fiyatlanacak önemli bir veri bulunmazken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak uluslararası yatırım pozisyonu izlenecek tek veri olacak. Öte yandan dün açıklanan yeni salgın tedbirlerine piyasaların tepkisi de izlenecek.

YENİ KORONA TEDBİRLERİ

Salgınla ilgili yaşanan olumsuz gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam yeni önlemler açıklandı. Açıklamanın ardından İçişleri Bakanlığından alınacak önlemler ile ilgili ayrıntılar geldi. İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirlerini içeren bir Genelge yayımladı ve sokağa çıkma kısıtlaması ve işletmelerin çalışma saatlerine ilişkin düzenlemeler yaptı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TOBB Türkiye Ekonomi Şurasında yapacağı konuşmada vereceği mesajlar takip edilecek.

 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye, Rusya ve BDT ülkelerinin 2021 yılı görünümlerinin değerlendirileceği bir webinar düzenleyecek. Seminer TSİ 17.00'de başlayacak.

KÜRESEL PİYASALAR DÜŞÜŞTE

Aşı haberlerinin satın alınmasının ardından ABD borsaları dün yeniden aşağı yöne döndü. Dow Jones endeksi kapanışta yüzde 0,56 düşüşle 29.783,35 puana, S&P 500 endeksi yüzde 0,43 kayıpla 3.611,35 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,21 azalışla 11.899,34 puana indi.

Fed Başkanı Jerome Powell, bankanın ekonomiyi desteklemek için hayata geçirdiği acil durum kredi programlarının süresinin uzatılacağı sinyali verdi.



Anahtar Kelimeler: Dolar nasıl başladı?

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER