Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dolar kurunda düşüş sürecek mi? Kritik seviye belli oldu

Dolar kuru önümüzdeki süreçte düşmeye devam edecek mi? Teknik analiz uzmanı Murat Raşit Arslanoğlu yaptığı son dolar çalışmasını paylaştı

Dolar kurunda düşüş sürecek mi? Kritik seviye belli oldu

Dolar kuru için yaptığı başarılı teknik analiz çalışmalarıya tanınan Murat Raşit Arslanoğlu dolar kurunda düşüşün ilerleyen günlerde devam edebileceğini belirtirken kritik seviyenin 7.52 olduğunu ileri sürdü.

Dolar kurunda yaşanan düşüşler sonrası piyasalarda bir belirsizlik havası hakim. ABD’de yaşanan olaylar sonrası dolar kuru 7.30 TL seviyesinin de aşağısına düştü. Temel analize göre bir çok ekonomist dolar kurunun bir miktar daha düşebileceğini söylerken Teknik analiz de bu düşüşü onaylıyor.

Son yaptığı çalışmayı Twitter’da paylaşan Arslanoğlu dolar kurunda son yaşanan fiyat hareketliliğinden sonra grafikte bir CUP&handle formasyonu oluşmuş olma ihtimalinin yüksek olduğunu söylerken CUP&handle formasyonuna göre dolar kurunun yapacağı olası hareketleri değerlendirdi.

“DOLAR KURUNDA DÜŞÜŞ BEKLENTİM DEVAM EDİYOR”

Arslanoğlu teknik analiz çalışmasının yanında dolar ile ilgili şunları söyledi:

"Bu bır CUP&handle formasyonu ise formasyon boyun çizgisinin aşağı yönde kırılması sonrası, fiyat bir miktar geriler. Sonra da yeniden boyun çizgisini yukarı yönde aşma çabasına girer. Ancak başaramaz ve fiyat sonraki ilerleyen dönemde CUP derinliği ölçüsünde gerileme süreci içine girer.

Dolayısıyla 7.52 seviyesini aşamayan bir dolar Dolar / TL’nin ilerleyen dönemde CUP derinliği ölçüsünde bir gerileme yaşanabileceği yönündeki beklentimi koruyorum."

Murat Raşit Arslanoğlu dolar kuru ile beklentileri bu sözlerle ifade ederken dolar kur yeni günün ilk işlem saatlerinde 7.32 TL seviyelerinde seyrediyor



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER