Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dolar kuru rekora doymuyor! Teknik analiz uzmanından önemli tespitler

Dolar kuru Fed toplantısından çıkan kararlar sonrasıda atağa geçerek yeni bir rekora imza attı. Dolar kuru tarihin en yüksek seviyesine çıkarak 7.55 lirayı gördü.

Dolar kuru rekora doymuyor! Teknik analiz uzmanından önemli tespitler

Dolar kuru günlerdir kırmakta zorlandığı 7.50 seviyesini kırarak rekor tazeledi. ABD Başkanlık seçimlerinden önceki son Fed toplantısı dün akşam gerçekleşti. Yurtiçi piyasalar toplantıdan çıkacak karara odaklanmışken fed herhangi bir faiz değişikliğine gitmediğini açıkladı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada koronavirüsün ekonomiye olan olumsuz etkilerinin devam ettiği belirtilirken son durumda ABD’de faizlerin uzun bir süre daha sıfır seviyesi yakınında tutulacağı öngörüsü yapıldı.

FED TOPLANTISI SONRASI DOLAR KURU

Parasal genişlemenin bir süre daha devam edeceği ve herhangi bir faiz artışına gidilmeyeceği açıklaması yapılsa da dolar kuru fed toplantısından sonra yükselişe geçti. Kur teknik açıdan önemli bir seviye olan 7.50 barajını aşıp 7.55 liraya çıkarak tarihin en yüksek seviyesini gördü.

DOLAR KURU YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

 Dolar kuru beklentilerini twitter hesabında takipçileriyle  paylaşan teknik analiz uzmanı Murat R. Arslanoğlu dolar kurunun 22 kasım 2019 tarihinde gördüğü 5.68 lira seviyesinden sonra bir yükseliş trendi içine girdiği belirtirken Ana desteğin 7.20 lira olduğunu grafikle gösterdi.

Dolar kurunun hali hazırda yükseliş trendi içinde olduğunu ileri süren Murat R. Arslanoğlu 7.33 lira seviyelerinin altında günlük kapanışlar gelmemesi halinde kısa vadede yükselişin devam edebileceğini ifade etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER