Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dolar kuru neden yükseliyor?

Son günlerde dolar/TL'de yaşanan çıkışlara anlam veremeyen Deniz Yatırım’dan Orkun Gödek bu durumla ilgili ‘Mantıklı açıklamamız bulunmuyor‘ dedi. Gödek konuşmasında dolar kuru beklentisini açıkladı.

Dolar kuru neden yükseliyor?

Dolar kuru beklentileri düşüş eğiliminde olan ekonomistler son günlerde Dolar/TL’de yanşan yükselişlere anlam veremedi. Deniz Yatırım’dan Orkun Gödek yaptığı açıklamada dolar kuru neden yükseliyor sorusuna “Mantıklı açıklamamız bulunmuyor” diye cevap verdi.

Merkez Bankası’nın faiz konusunda piyasaların beklentisini karşılaması ekonomide yapılacak reformlardan bahsedilmesi 8.58 TL ile rekor kırdığımız dolar kurunun 7.50 lira seviyelerine kadar düşmesini sağlarken ayrıca birçok ekonomist dolar kurunda 7 TL ile 7.3 TL arasında rakamlar beklerken dolar kurunda son günlerde yaşanan artışlara anlam verilemedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “reform” ve “acı reçete” söylemleri yabancı yatırımcıları harekete geçirerek Türkiye pozisyonlarını son iki haftada belirgin şekilde artırması(9-13 Kasım haftasında 1 milyar doları portföy girişi olmak üzere 5 milyar dolar civarında yabancı girişi yaşandı), Gelişmekte Olan Piyasalar da sakinliğin devam etmesi,  Türkiye’de de son günlerde siyasi ve ekonomik olarak döviz kurunu tetikleyecek yeni bir gelişmenin olmaması dolar kurunun yeninden 8 TL seviyelerine çıkmasına ekonomistlerin bir anlam getirmesini zorlaştırdı.

Advertisement

DOLAR NEDEN GÜÇLENİYOR SORUSUNA “AÇIKLAMAMIZ YOK”

Deniz Yatırım’dan Orkun Gödek dolar kurundaki yükselişe anlam verilemediğini, Türk Lirası’nda yeni bir negatif başlık doğmadıkça önümüzdeki süreçte değerlenme sürecine devam edeceğini öne sürdüğü konuşmasında “Küresel piyasalardaki risk iştahı tüm hızı ile devam ederken maalesef içeride yerel varlıklar pozitif tarafta kalma eğilimini son iki haftanın aksine volatilite artışı destekli gerçekleştiriyor. Hisse senetleri ve tahviller global eğilim ekseninde hareket ederken, liraya son iki günde sergilediği negatif ayrışmaya mantıklı hiçbir açıklamamız bulunmuyor.” İfadelerini kullandı.

GÖDEK DOLAR KURU İÇİN KRİTİK SEVİYELERİ AÇIKLADI

Orkun Gödek konuşmasının devamında dolar kuru için belirlediği kritik destek ve dirençleri de açıkladı. Gödek’e göre Günlük grafikte 7.93-7.73 seviyeleri destek, 8.06-8.20 ise direnç olarak izlenebilir.”



Anahtar Kelimeler: Dolar neden yükseliyor?

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER