Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dolar kuru için kritik hafta! Piyasalar perşembe gününü bekliyor

Piyasalar Merkez Bankası’nın bu hafta açıklayacağı faiz kararını bekliyor. Haftalardır 7.95 lira seviyesinin kıramayan dolar kuru için de kritik günün perşembe olacağı uzmanlar tarafından belirtiliyor.

Dolar kuru için kritik hafta! Piyasalar perşembe gününü bekliyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Perşembe günü 10. Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını gerçekleştirecek. Toplantı sonrası saat 14’de Merkez Bankası’nın faiz kararı açıklanacak. Alınacak karar dolar kuru için de oldukça önemli.

Dolar kurundaki yukarı yönlü sert ataklar karşısında 8 ay sonra faiz artırma kararı alan Merkez Bankası’nın bu ay ki PPK toplantısında da faiz artırması bekleniyor. Piyasalar geçtiğimiz toplantıda 200 baz puan faiz artıran Merkez Bankası’nın bu ayki toplantı da 150 -200 baz puan faiz artıracağını tahmin ediyor.

Uzun zamandır 7.90 lira seviyesinin üstünde seyreden dolar kuru, Merkez Bankası’nın Perşembe günü açıklayacağı faiz kararıyla kendine yön arayacak.

DOLAR KURU YENİ HAFTAYA DÜŞÜŞLE BAŞLADI

Dolar kuru Merkez Bankası’nın karar alacağı haftaya düşüşle başladı.

Dolar kuru geçtiğimiz haftayı 7.93 lira seviyesinde kapatırken yeni haftanın ilk iş gününde 7.90 lira seviyelerine geriledi. Ekonomi uzmanları Merkez Bankası’nından faiz artırma kararı beklerken dolar kurunda da faiz artırma oranın sertliğine göre aşağı çekilme hareketi gözlemlenebileceğini söylüyorlar.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER