Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dolar haftaya yukarı yönlü başladı

İstanbul serbest piyasada dolar 7,77 liradan açılış yaptı. Euro 9 liranın, sterlin ise 10 liranın üzerine tutundu. Altın fiyatlarında ibre aşağı yönlü.

Dolar haftaya yukarı yönlü başladı

Dünya genelinde Covid-19 vaka sayısı 35 milyonu aşarken, Avrupa tarafında tedbirlerin tekrar gündeme gelmesi piyasalar üzerinde tedirginliğe neden olmaya devam ediyor. Trump'ın bugün hastaneden taburcu edilebileceğine yönelik haberler ise risk iştahının artmasını ve Asya piyasaları ile yeni haftaya pozitif bir başlangıç yapılmasını sağladı.

ABD'DE İSTİHDAM BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI

ABD'de, geçen haftanın son işlem gününde açıklanan verilere göre tarım dışı istihdam, eylülde 661 bin kişilik artsa da beklentilerin altında kalırken, işsizlik oranı ise aynı dönemde beklenenden fazla düşüş kaydederek yüzde 7,9'a geriledi.

AVRUPA'DA TOPARLANMA SİNYALLERİ

Avrupa tarafında, artan Covid-19 vaka sayıları şimdilik bölgesel de olsa sert tedbirleri tekrar gündeme getirdi. Açıklanan imalat sanayi Satınalma Yöneticiler Endeksi (PMI) başta olmak üzere verilerin, ekonomideki toparlanmanın yavaşlasa da devam ettiğine işaret etmesi ile haftalık bazda ortalama yüzde 2'ye yakın değer kazanan Avrupa borsaları, cuma günü ise karışık bir seyir izledi. 

TÜRKİYE'DE DÖVİZ FRENLENEMİYOR

Merkez Bankası'nın rezervlerini eritme pahasına piyasaya sürekli döviz sürmesine ve geçen hafta bankalardaki TL mevdut hesaplarında vergi indirimine gidilmesine rağmen dolar yeni haftayı da 7,70 liranın üzerinde açtı.
İstanbul serbest piyasada dolar 7,77, euro 9,11, sterlin 10,04 liradan açılış yaptı. Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 7,75 lira, euronun satış fiyatı ise 9,08 lira olmuştu.

 



Anahtar Kelimeler: Dolar haftaya yukarı yönlü başladı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER