Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DOLAR KURU MERKEZ BANKASI´NIN FAİZ KARARINI BEKLİYOR

Günleridir piyasalar tarafından merak edilen Merkez Bankası faiz artıracak mı? Artıracaksa ne kadar artıracak? soruları cevabını buluyor.

DOLAR KURU MERKEZ BANKASI´NIN FAİZ KARARINI BEKLİYOR

Merkez Bankası PPK (Para Politikası Kurulu) bugün saat 14:00´de faiz kararını açıklayacak. Finans şirketlerinin anketleri Merkez Bankası´nın kararı öncesi kafaları iyice karıştırdı. Bazı şirketler çok cüzi bir faiz kararı beklerken bazıları ise 700 baz puanın üzerinde sert bir faiz kararı bekliyor.

Piyasalar, 300-400 baz puan faiz artışını, dolar kuru 6.70 TL iken günler öncesinde fiyatlamaya başlayarak 13 Eylül sabahına kadar 6.35 seviyelerine kadar indirdi.

Merkez Bankası´nın uyguladığı politika faizi şuanda yüzde 17.75 seviyesinde, piyasalar ortalama 4 puanlık bir artış beklediğine göre politika faizinin yüzde 22 seviyelerine çıkacağı tahmin ediliyor. Piyasaların beklediği faiz artışı gelmezse ya da 400 baz puanın altında bir faiz artışı gelirse doların hızla yukarı tırmanması bekleniyor.

 

Piyasalar bugünü atkattıktan sonra bir başka önemli gün olan 26 Eylül´e odaklanacak. 26 Eylül saat 21.00´de bu kez de ABD Merkez Bankası FED´in faiz kararı açıklanacak. Amerika tarafında Başkan Trump faizlere karşı gelirken FED´in faiz artışı piyasalar tarafından bekleniyor



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER