Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DOLAR KURU İÇİN KRİTİK GÜN: PPK 13 EYLÜL´DE TOPLANIYOR

Para Politikası Kurulunun 13 Eylül´de gerçekleştireceği toplantı, dolar kuru için son derece kritik bir kararı içeriyor. Merkez Bankasının faiz kararı, bu toplantıda belli olacak.

DOLAR KURU İÇİN KRİTİK GÜN: PPK 13 EYLÜL´DE TOPLANIYOR

Türk lirası ve döviz kurları için kritik toplantı yaklaşıyor. 13 Eylül´de Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya liderliğinde toplanacak olan kurul, özellikle dolar kurunun seyri açısından kritik bir karara imza atacak.

Son olarak 24 Temmuz´da gerçekleşen Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizinin 11.75´te sabit tutma kararı alınmış, Merkez Bankası eleştiri oklarına hedef olmuştu. 24 Temmuz´da alınan bu kararın ardından dolar kurunda üst üste yukarı yönlü dalgalanmalar gözlemlenirken, Merkez Bankası döviz likidite hamlesini kullanmıştı.

Dolar kurunun kritik bir seyir içerisinde olduğu bugünlerde, Merkez Bankası tarafından 13 Eylül´de alınacak olan karar, Türk lirası için kritik bir dönemeç olabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın faizin yükseltilmesine ilişkin tutumu düşünüldüğünde, Merkez Bankasının faiz kararını öngörmek oldukça zor.

 

Yabancı ve yerli yatırımcılar, Merkez Bankasının 13 Eylül´deki kararına odaklanmış durumda. Analistler tarafından yapılan değerlendirmeler, Merkez Bankasının şu ana kadar yaptığı döviz likidite ve swap hamlelerinin yalnızca bankaları rahatlatıcı bir adım olduğu yönünde. 

Ekonomist ve yatırım uzmanı Işık Ökte, 27 Ağustos´ta Blomberg televizyonunda katıldığı bir programda, Merkez Bankasından 13 Eylül´de ciddi bir hareket beklediğini açıklamıştı. Işık Ökte´nin bu yorumu Merkez Bankasının politika faizini yükselteceği beklentisine işaret ediyor. Merkez Bankasının Para Piyasaları Kurulu toplantısında böyle bir hamle yapması durumunda Türk lirasında kısa vadede bir değer artışı, dolar kurunda ise bir gerileme öngörülebilir. 

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER