Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dolar hiçbir zaman yer değiştirmez

YENİAD tarafından düzenlenen Ekonomi Sohbetleri´nin bu ayki konuğu 3. Göz Danışmanlık CEO´su Hikmet Baydar oldu.

Dolar hiçbir zaman yer değiştirmez

YENİAD tarafından düzenlenen Ekonomi Sohbetleri´nin bu ayki konuğu 3. Göz Danışmanlık CEO´su Hikmet Baydar oldu. ?Faizli Sistemden Faizsiz Sisteme? başlıklı bir sunum gerçekleştiren Baydar, ?ABD gidip Körfez´e kendi bastığı kâğıdı veriyor, petrol alıyor. Verdiği kâğıdı, parayı da kendi bankasına koyduruyor. Körfez´de para var ama bu para hâlâ ABD´de oluyor. Yani sizin herhangi bir bankada dolarınız varsa o dolar Amerika´dadır. Dolar hiçbir zaman yer değiştirmez? diye konuştu.

Baydar, ?Faizli Sistemden Faizsiz Sisteme? başlığıyla bir sunum gerçekleştirdi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren YENİAD Genel Başkanı Selman Esmerer, ?Konkordato ilan eden firmalar çoğaldı. Biz konkordato ile alakalı bir rapor hazırlıyoruz, yetkililere sunacağız. Artık piyasa şartlarında iş yapmak çok zor hale geldi. Sanayiciler, esnaflar olarak bunun sıkıntısını yaşıyoruz? dedi. 

?BATI BİZDEN ÇOK ÇEKİNİR?

Ekonomi Sohbetleri´nde konuşan 3. Göz Danışmanlık CEO´su Hikmet Baydar, ?Fon arz edenler genel olarak Batı kurallarına göre ve Batı istediği şartlarda fonlarını aracılara aktarıyorlar. Batı´nın sistemine güven, Batı´nın yaptırım gücüyle alakalıdır. ?Batı sözünü tutar´ sözü psikolojik olarak zihinlere kazınmıştır. Oysa Batı´da reytingi yüksek şirketler batabilir, yasal olmayan iş yapanlar ceza alırlar. Batı bizden çok çekinir. Sebebi Osmanlı mirasçısı olmamızdır. Bizim bu yüzden birlik olmamız gerekiyor. İstedikleri şey işe yaramayan vergi, işe yaramayan eğitim ve işe yaramayan adalet sisteminin olmasıdır. Bu işe yaramayan sistemlerle birbirimize saldırmamızı istiyorlar? ifadelerini kullandı.

?DOLAR HİÇBİR ZAMAN YER DEĞİŞTİRMEZ?

?Dünyada para nerede?? diyen Baydar, ?Üretimin olduğu yerde. Yani petrolün olduğu Körfez´de. Yani kaosun içinde. ABD gidip Körfez´e kendi bastığı kâğıdı veriyor, petrol alıyor. Verdiği kâğıdı, parayı da kendi bankasına koyduruyor. Körfez´de para var ama bu para hâlâ ABD´de oluyor. Yani sizin herhangi bir bankada dolarınız varsa o dolar Amerika´dadır. Dolar hiçbir zaman yer değiştirmez. Ama Amerika´yı batıracak ülke Çin´dir. En çok ABD tahvili Çin´de. Çin bu tahvillerin % 10´unu satışa çıkarsa ABD ekonomisi patlar. Çünkü ABD ekonomisi tüketim üzerine kuruludur? açıklamalarında bulundu.

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER