Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Doğu Türkistan yaşam savaşında Müslümanın aklı yılbaşında!

Yılbaşı kutlamaları ve milli piyango adlı kumar faaliyetine tepki gösteren AGD mensubu öğrenciler, Beyazıt'ta anlamlı bir eylem gerçekleştirdi.

Doğu Türkistan yaşam savaşında Müslümanın aklı yılbaşında!

Anadolu Gençlik Derneği mensubu üniversite öğrencileri, Beyazıt Meydanı'nda bir araya gelerek önemli bir basın açıklaması yaptı.

Beyazıt Meydanı'nda anlamlı bir eylem gerçekleştiren Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü teşkilatı yılbaşı kutlamaları ve milli piyango adlı kumar faaliyetine tepki gösterdi.

'Doğu Türkistan yaşam savaşında Müslümanın aklı yılbaşında!' gündemli bir açıklamada bulunan AGD mensupları, İslamcoğrafyasında yaşanan zulümlere dikkat çekti.

AGD mensubu öğrenciler, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) “Müslümanların birbirini sevme ve desteklemedeki durumları bir beden gibidir. Bedenin bir uzvu rahatsız olursa, bedenin bütün organları rahatsız olur ve uykusu kaçar” Hadis-i Şerif'ini hatırlattı.

"Yaşasın Doğu Türkistan!', 'Yaşasın İslam Milletinin Kardeşliği!', 'Zalimler için yaşasın cehennem!', 'Kahrolsun Çin Komünizmi', 'Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi' gibi ifadeler kullanılan açıklamada "İslam Birliği'nden başka çaremiz yok" denildi.

AGD mensubu öğrenciler tarafından gerçekleştirilen basın açıklaması şu ifadelerle sona erdi:

Ey müslüman kardeşim! Bir tür tüketim çılgınlığına sen de alet olamazsın.
Dünyada 753 milyon insan açlıkla boğuşurken, sen sadece yılbaşı süslemeleri için 100 milyon lira harcamaktan haya edersin.
Ülkende evladına pantolon alamadığından, babalar intihar ederken sen yılbaşı eğlencesi için bir gecede yarım milyar lira harcamaktan utanırsın.
Sen rızkı verenin Cenab-ı Allah olduğunu ve helal olan 3’ün haram olan 5’ten büyük olduğunu bilir, kısa yoldan zengin olma hayaliyle kandırılamazsın. Sen milli piyango peşinde koşamazsın.
Sen müslümansın, kalbin acır.Zulme ve adaletsizliğe sessiz kalamazsın! Kardeşlerini asla unutmazsın! Tarihini asla unutmazsın!
Kıymetli kardeşim her an kimliğinin farkında ol nefsine yenik düşme.
Bir an önce öncelikle milli piyangodan milli ibaresinin kaldırılması çağrımızdır. Doğu Türkistan yaşam savaşındayken Müslümanın aklının yılbaşında olmasına karşıyız. Ve başta Doğu Türkistan olmak üzere tüm mazlum coğrafyalara ivedilikle el uzatılması çağrımızdır.
Davetimize icabet edip buraya kadar gelen üniversiteli kardeşlerimize, siz değerli basın mensuplarına, emniyet teşkilatımıza teşekkür ederiz. Şu iki beyitle basın açıklamamızı sona erdirmek isteriz.

Eski çınar şimdi noel ağacı;
dallarda iğreti yaprak utansın!
Ustada kalırsa bu öksüz yapı,
onu sürdürmeyen çırak utansın!


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER